ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

150 роми си спретнаха гонки с каруци, пострадал полицай

България
28.10.2018  |  16:36
1 175
Униформените на няколко пъти разчиствали пътя Казанлък - Черганово, в единия случай се наложила стрелба във въздуха, един арестуван, един се издирва
Снимка: БГНЕС

 

Близо 150 роми затвориха пътя Казанлък –Черганово, за да си правят състезания с каруци, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Дошлият на мястото полицейски екип не успя да разпръсне множеството и се наложи да дойдат още два патрулни автомобила с подкрепление. Състезателите обикаляли по пътя и в крайпътните ниви, движението в района е било изключително затруднено. Сигналът в Районно управление - Казанлък за нерегламентирана кушия е бил получен днес, около 11, предаде kazanlak.com. След полицейско нареждане, лицата напускали мястото.

 

Малко по-късно, около 11:55 часа, бил получен втори подобен сигнал - за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник. Изпратените на място полицейски екипи установяват 30 – 40 души с няколко каруци. При полицейско разпореждане да напуснат мястото, лицата са се подчинили, а на място е останал полицейски екип.

 

Малко по-късно, при опит да бъде извършена проверка на каруца с четирима души, движеща се от Овощник към Черганово, лицата започвали да се държат агресивно спрямо полицаите и се опитали да осуетят проверката. Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока. Задържано е едно от лицата, а друг се издирва. Към момента обстановката е спокойна. В Районното в Казанлък е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design