ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

21-годишен събира хвърлени от терасите пари в Плевен, носи ги на Митко в Русе

Крими
09.01.2018  |  12:53
2 245
За 2 дни мулето прибрало 7 бона, но го хванали и ще го съдят, а шефът му ще се измъкне, защото за куриерът нищо не знае за него

 

Плевенската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж, станал "муле" на русенски телефонни измамници, "Брягнюз". Младият мъж попаднал в схемата, след като в началото на 2017-а започнал да търси нова работа и пуснал обява в интернет. Получил обаждане от непознат, който му се за „Митко“ и му предложил работа  като куриер на хранителни продукти. Обещал му възнаграждение от 2000 лева на месец, а Андрей К. приел.

 

Така обвиняемият започнал да посещава различни населени места, като „Митко“ се обаждал по телефона и му посочвал точния адрес, на който трябва да отиде и какво да направи. Обичайно вземал хвърлени от прозорец или тераса на сграда суми с пари, опаковани по определен начин.

 

Бай Митко гушна 5 бона от спирка на пътя Разград - Русе

 

След това отивал в Русе и на определени от „Митко“ места оставял взетите пари. На тези места намирал нов телефон и СИМ – карта, които вземал, а старите унищожавал и изхвърлял. По тази утвърдена схема обвиняемият работил в продължение на около два месеца, като постепенно осъзнал, че неговата роля е на куриер на парите, които въведени в заблуждение лица дават в резултат на телефонни измами.

 

Сега, след като е уличен за участие в две измами, ще отговаря пред съда, а "Митко" ще се измъкне, защото Андрей К. нищо не знае за него и не може да даде никакви данни за "шефа си".

 

Разделно събиране: "Ало" измамници намериха 22 700 лева до контейнер за боклук

 

 Обвинението срещу Андрей К. е за участие в измами на стойност 7 000 лева, извършени в Плевен на 14 и 15 юни миналата година. От А. Х. прибрал 3 600 лева, а от Р. М. - 3 400. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. Снимката е илюстративна. Източник: Thinkstock/Guliver

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design