ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

270 полицаи, пожарникари и граничари стягат бойните редици за изборите

Новините днес
23.03.2017  |  15:26
1 773
Денонощна телефонна линия приема сигнали на граждани за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР
Полицията строго ще охранява и РИК, и автобусите с бюлетини до привършване на изборния процес Снимка: Алексей Минев

В Областната дирекция на МВР в Силистра е създадена организация за произвеждане на изборите за Народно събрание на 26 март, съобщи пресцентърът й. Утвърден е план за дейността на областната дирекция за гарантиране на сигурността, противодействието на престъпленията против политическите права на гражданите и опазването на обществения ред, и охрана в периода на подготовката и провеждането на вота.

Със заповед на директора старши комисар Кристиян Петров е сформиран оперативен щаб, който ще ръководи силите и средствата на областната дирекция и ще координира взаимодействието с всички институции, имащи отношение към изборния процес. Около 270 служители на ОДМВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция” ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции на територията на областта.

Във всички изборни помещения са извършени охранителни проверки и е проконтролирана пожарната обезопасеност, за да се избегнат излишни рискове. Предприети са мерки гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, също да могат да упражнят правото си на глас. Те могат да подадат искане за издаване на удостоверение за гласуване в сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР-Силистра, в РУ-Дулово и в РУ-Тутракан до 25 март от 8,30 ч. до 17,00 ч., а на 26 март – от 8,30 до 19,00 ч.

Сигнали на граждани за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР, се приемат на откритата денонощна линия в МВР на тел. 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg. /СБ/

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design