ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

60 деца се включиха в ученическите състезания в „Ялта“

Общество
30.11.2018  |  12:48
302
Надпреварата премина под надслова „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

В спортен комплекс „Ялта“ днес се проведоха ученическите състезания „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“.

В състезанието се включиха 60 ученици, възпитаници на ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Никола Вапцаров“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“, както и на Ученическа спортна школа – Русе.

Инициативата се организира в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и Съюза на пивоварите в Република България за сътрудничество и взаимодействие в превантивна кампания срещу употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст под мотото „Спортът е по-добрия начин децата да пораснат“. Целта е популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и ограничаване на извършените от тях престъпления и правонарушения.

Заместник областният управител  Валентин Колев беше сред официалните гости на ученическите състезания.   „Скъпи ученици, помнете, че спортът е този който ще Ви помогне да сте здрави, а също ще Ви възпита да бъдете по-толерантни в живота! Спортът учи всички нас да бъдем по-дисциплинирани и да уважаваме околните!“ каза пред малките спортисти заместник областният управител.

Събитието в Русе  се организира в сътрудничество между Областна дирекция на МВР – Русе, Регионалното управление на образованието, Ученическа спортна школа – Русе и   Община – Русе.

На състезанията присъстваха   директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов,  секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността гл. инспектор Денислав Донков, представители на Главна дирекция „Национална полиция“, както и началникът на отдел „Управление на кризи“ в Община Русе  Петко Добрев, който връчи и поздравителен адрес на организаторите от името на кмета  Пламен Стоилов.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design