ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

752 000 кутии цигари маскирани като бутилки и замразени тестени продукти /Снимки/

България
15.03.2019  |  15:01
720
Задържани двама склададжии, службите нищят дали стоката е била за нашия пазар, или за износ
нелегални цигари
Снимки: МВР

 

Специализираната прокуратура привлече двамата задържани като обвиняеми за държане на 752 000 кутии цигари без бандерол, внесени нелегално от Гърция, съобщиха от МВР. На двамата са наложени им мерки за неотклонение до 72 часа. Цигарите са открити при операция на 13 март от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под наблюдението на Специализираната прокуратура. Задържани са двама души в склад до столичното Околовръстно шосе (недалеч от с. Казичене) при разтоварване на камион с 332 000 кутии цигари „Уинстън класик“, укрити зад „тапа“ от стречирани палети с бутилки. Цигарите били пакетирани в същите палети, „маскирани“ зад по един ред бутилки.

 

При претърсване на лекия автомобил на единия от задържаните, паркиран пред склада, са намерени документите на втори камион, пристигнал от Гърция предишния ден. За часове вторият ТИР е открит на паркинг в столичния ж.к. „Люлин“. Изяснено е, че преди да пристигне на паркинга, е оставил до склада на околовръстното шосе теглено от него хладилно полуремарке. В него са намерени и иззети още 420 000 кутии цигари от марките „Реджина“, „LD“, „Фаст“ и „Карелия“. Цигарите били подредени зад „тапа“ от замразени тестени продукти.

 

С разкриването на нелегалната акцизна стока е образувано досъдебно производство. Събраните доказателства показват, че става дума за престъпна дейност, започнала през ноември 2018-а, коментират от МВР. Освен за участие в престъпен сговор, на двамата задържани при специализираната операция са повдигнати обвинения за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери. Установява се дали цигарите са били предназначени за българския пазар, или за черния пазар на друга държава. На обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Утре, 16 март 2019 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design