ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Александър Манолев: Русе ще просперира в автомобилната индустрия

Общество
15.03.2019  |  17:05
427
Към града има инвеститорски интерес и в областта на машиностроенето и информационните и комуникационни технологии, коментира зам.-министърът на икономиката
Александър Манолев зам.-министър

 Към Русе има инвеститорски интерес към секторите на автомобилната индустрия, информационните и комуникационни технологии и машиностроенето. Това заяви днес зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който беше в града за форум, посветен на  икономиката, младежкото предприемачество и трансграничното сътрудничество. Срещата се организира от Предприемачи ГЕРБ, фондация "Ханс Зайдел" и сдружение "Граждани за европейско развитие на България". Според Манолев,   расте инвеститорският интерес към България, и в частност Русе и се аргументира, че  за две години над милиард е ръстът на инвестициите в България през 2017, очаква се  ръст и през 2019г.

 

Запитан за "Дунарит", Ал. Манолев обяви, че има засилен интерес и поръчки към производствата на военнно- промишления комплекс и няма основания за притеснения. Вече е подписан договор с немската компания БАДЕР, която  ще  влезе  под наем в изградено вече помещение за производството си  на автомобилни тапицерии за престижни марки автомобили.  Вървят и други преговори за инвестиции в Русе, обяви той и определи икономическа зона Русе като перспективна. Гарантира, че когато инвеститорският интерес е налице, държавата застава със своята подкрепа и помага за изграждането на необходимата инфраструктура. Във форума участваха  и евродепутатът Ева Майдел, като международен секретар на Предприемачи ГЕРБ, председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя  Чилова, депутатите Пламен Нунев и  Светлана Ангелова, и  кметът Пламен Стоилов.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design