ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Ароматен свински врат на фурна

Сити кулинар
07.09.2016  |  18:04
4 244

Продукти:

свински врат - цяло парче около 1,5 кг

2 с.л. горчица

подправки - кимион, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер

200 мл бира

1 кг картофи 

за глазиране:

1 ч.л. горчица

1 с.л. мед

1 с.л. кетчуп

 

 Приготвяне:

Месото се намазва с горчицата. Останалите подправки се смесват, разстилат се върху дъската за рязане и цялото парче месо се овалва много добре в тях.

Прехвърля се в съда за печене и ако има време се оставя да престои така в хладилник. Ако не, съдът се затваря с капак или алуминиево фолио и се пече първоначално за 10 минути на силна фурна - 220 градуса С. Намалява се на 180 градуса, добавя се бирата и се пече около 1 час и 30 минути. Трябва да се внимава бирата да не е от хладилника, че съдът, ако е стъклен или глинен, може да се спука. Открива се и се маже с глазурата (всичко е смесено предварително в чашка).

Картофите се белят, нарязват се на кръгчета и се слагат около месото. Запича се за 15 - 20 минути до златисто или докато са готови картофите.

Оставя се малко да изстине за 10-15 минути, месото се изважда в отделна голяма чиния и се нарязва с остър нож на филийки. Сервира се с картофите, залято с отделения сос. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design