ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Берекет: 64-годишна за 2 дни прибрала 9250 лева, 1510 турски лири и злато

Новините днес
06.07.2018  |  14:34
1 597
Възрастната жена станала муле на ало-измамници, установено участието й в 4 случая, нищат я за още няколко

 

64-годишна варненка е била задържана от полицията в Търговище на 4 юли , след като за 2 дни от 4 жертви на телефонни измамници прибрала общо около 9250 лева, 1510 турски лири и 60 грама златни накити. Измамени са били три жени и мъж. Изненадващото в случая е, че две от излъганите са далеч под традиционната пенсионна възраст на жертвите. Едната е на 31 години, другата - на 49. Останалите са 69-годишна пенсионерка и 85-годишен мъж.

 

Задържаната варненка, станала муле на телефонни измамници, прибрала парите на 2 и 3 юли в Търговище по схемата „оказване на съдействие за задържане на извършители на телефонни измами“. По случаите са образувани досъдебни производства. Пред разследващите варненката признала участието си в измамната схема, привлечена е като обвиняема.

 

Отнетите пари и ценности ще бъдат върнати на собствениците им. В момента се работи по доказване на евентуална нейна съпричастност и към няколко телефонни измами, осъществени под същия претекст през месец юни на територията на Попово, коментираха от полицията. Разследването продължава под под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Попово.

 

Внимание! Телефонните измамници вероятно с нов подход!

 

От полицията отново напомнят на хората под никакъв предлог да не представят пари или ценности на непознати, обадили им се по телефона. Полицията никога не търси по подобен начин съдействие от граждани при осъществяване на дейността си. При получаване на подобни обаждания е важно разговорът да бъде прекъснат и своевременно подаден сигнал на тел. 112. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design