ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Борбата срещу обезлюдяването в малките селища дискутира в Русенско евродепутатът Андрей Новаков

Общество
24.03.2019  |  17:55
395
Той посети днес Русе, Басарбово, Две могили и Ценово
Виждаме как младите хора могат постепенно да се завръщат с нови идеи за бизнес в България, подчерта в Две могили Пламен Нунев

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети днес Русенска област. Заедно с  народните представители от ГЕРБ  Пламен Нунев и Светлана Ангелова той проведе срещи в Русе, Басарбово, Две могили и  Ценово.

В Басарбово Новаков  разгледа манастира, а след това разговаря с кмета  Николай Колев и неговия екип. Председателят на Районния кооперативен съюз Пенка Пеева също се срещна с евродепутата и народните представители, като им представи плановете за развитие на структурата в сферата на търговията, хотелиерството и други обслужващи дейности в района. Целта е привличане на повече туристи и създаване на добри условия за техния престой, обясни Пеева.

В Две могили  пред собственика и мениджмънта на предприятие за производство на копчета и фирма за производство на парфюми Новаков обърна внимание на създадената по негова инициатива платформа „Еврофинансирай“ / http://andreynovakov.eu/evrofinansirai/programme/, която позволява на предприемачите да улеснят максимално работата си при подготовка на проекти за кандидатстване. Той акцентира върху възможностите на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 година. Тя насочва всички иновативни компании от ЕС към нови пазари, допринася за растежа, създава висока възвръщаемост на инвестициите, подчерта  Новаков.

 Фабриката за копчета е създадена от българския предприемач в Две могили от 2 години. В нея се произвеждат близо 10 млн. броя месечно за много държави по света, като клиентите са и български дружества, обясни собственикът на гостите. Фабриката за парфюми работи също от 2 години и продава продукцията си в собствена верига от специализирани магазини, добави той. На срещата присъства и кметът на Община Две могили Божидар Борисов.

 

„Виждаме как младите хора могат да работят и постепенно да се завръщат с нови идеи за бизнес в България, подчерта в края на посещението Пламен Нунев.

Визитата завърши в късния следобед в Ценово, където се състоя среща с кмета на Общината д-р Петър Петров и екипа му. Към нея се присъедини и народният представител от ГЕРБ  Андриан Райков.

Пред жителите на Ценово бе представена платформата „Селоводител“. „Селоводител“ е интернет платформа и иновативно решение за борбата срещу процесите на обезлюдяване в българските селища. „За да постигнем нови резултати днес, ни трябват нови методи за действие, нещо, което не сме правили до сега. „Селоводител“ е новият начин да популяризираме българските населени места сред възможно най-широка публика. За първи път българските селища имат възможността да представят най-силните страни, които притежават“, посочи в експозето си  Новаков. Той отбеляза, че това е неговият принос за преодоляването на едно от сериозните предизвикателства пред България, което ще се случи с подкрепата на местната власт.

В тази връзка Нунев изтъкна, че селата в региона вече използват тази програма и има позитивни резултати, като даде и конкретни примери. Той изрази пред присъстващите благодарност към евродепутатите от ГЕРБ, които подпомагат развитието на регионите в страната с подобни инициативи, а с финансирането от еврофондовете се променя в положителна посока обликът на населените места.

 

            

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design