ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Борисов: Радев нападна вероломно, категорично нямам нищо общо с Пеевски

Политика
15.02.2018  |  19:36
1 806
Партията на Румен Радев издигна Делян Пеевски за шеф на ДАНС, заяви премиерът
Снимки: БТА и Пресцентър на президентството

Считам, че един държавен глава не е редно да тава такива оценки и да взима такава явна страна към неговата партия - БСП. Вчера държавата се разтресе, защото излезе, че искат да връщат Народния съд. Президентът Радев не каза нито дума. Това заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов, който коментира днешното изявление на президента Румен Радев.

 

 "По нито един пункт не съм си позволил да обидя президента и да отправя обидна квалификация. Казах само, че се опитвам да работим заедно. Вижте Фейсбука на Иво Христов, който все още няма достъп до класифицирана информация. Там всеки ден той ме хейти. Все едно Румяна Бъчварова всеки ден във фейсбука си да хейти Румен Радев.

 

Искам да отворя една голяма скоба - нямам абсолютно нищо общо с това, че шофьор на НСО не е спрял на на полицейска проверка. Деси Радева също няма общо. Не сме казали дума за това", обяви Борисовq, цитиран от  novini.bg . "Румен Радев назначи служебното правителство. Неговият вътрешен министър разпореди ли проверка на Делян Пеевски? Аз какво общо мога да имам с депутат от опозицията?

 

Партията на Румен Радев издигна Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Абсолютна лъжа е, че имам нещо общо с Делян Пеевски. Ако президентът има някакви данни, да сезира компетентните органи. ГЕРБ е единствената партия, която не е получавала помощ на изборите от ДПС и не е правила коалиция с ДПС.

 

Партията на Радев е правила такива неща и то няколко пъти. Ако президентът има факти да ги извади още днес. Делян Пеевски е направил такива престъпления и Бойко Борисов му е помогнал за това. Аз също мога да задам въпрос на Румен Радев: Колко пари струва кампанията му и кой ги е дал?", попита министър-председателят.

 

"Вчера казах ясно, че Истанбулската конвенция е против насилието над жени и деца. Не знам какъв кукловод трябва да имаш от чужбина, за да се обявиш против насилието над жени и деца. Казах ясно, че докато няма консенсус и има страхове у хората, няма да внасяме конвенцията в парламента. Мислих, че дебатите трябва да се проведат в парламента.

 

Президентът първо обиди Народното събрание, а днес нападна вероломно правителството. Вчера дадох едно добронамерено интервю. Категорично твърдя, че нямам нищо общо с твърденията на президента. Нека да извади разработките и да докаже това, което заяви днес. Тогава ще отговарям пред компетентните органи за действията си", зарече се Борисов.

 

"Относно посещението на Реджеп Ердоган мога да кажа, че ще повдигнем много теми. Десетки хиляди български мюсюлмани гласуваха за ГЕРБ. С посещението на президента Еманюел Макрон показахме, че можем да работим заедно. България е стабилна, но това не се дължи само на мен, а и на президента, на парламента, на опозицията. Не исках да се влошават отношенията. Бог ми е свидетел за това.

 

Президентът да не се подвежда по социолозите. Неведнъж са лъгали за резултатите на неговата партия. Ние сме спечелили 11 избори. Ако иска да прави партия, да излезе й да каже. Ако не бях отговорил, щяха да кажат, че ни е страх", завърши премиерът.

 

По-рано държавният глава Румен Радев направи изявление, че че истинската причина за възникналото напрежение са редица теми и изтъкна „пренебрежителното отношение към проблемите на националния суверенитет, скалъпената целенасочена парламентарна комисия за новия изтребител и грубите лъжи покрай нея, прекратената модернизация и разсипията във Въоръжените сили, в идеите за безкрайни концесии, липсата на прозрачност в собствеността, в управленски решения, в харченето на финансови средства, както и в „бетонирането“ на корупцията с новия закон. Във внасянето на генерални промени в законите между първо и второ четене, без обществено обсъждане и без съпътстващите становища от ресорните институции, катастрофата в чуждестранните инвестиции, липсата на ефективна политика за развитие на човешкия материал, мизерните пенсии и заплати, след дълги години шумно прокламиране на икономически растеж и на финансова стабилност“.
 

 

Президентът Радев каза също така, че възприема като груба манипулация споменаването в едно изречение на хора от неговата администрация с името на депутата Делян Пеевски. „Г-н Борисов получи коледен подарък с пълната подкрепа безрезервно от г-н Доган. Партията на г-н Борисов гласува единодушно внесения от г-н Пеевски Закон за КТБ. И ако някой наистина смесва в едно изречение хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори на въпроси: Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с г-н Пеевски?; Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски?; Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?“, попита президентът.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design