ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Член на ГЕРБ ще председателства Общинската избирателна комисия в Русе

Общество
20.08.2019  |  12:31
370
Той ще има двама заместници - от „Обединени патриоти“ и от ДПС

За председател на Общинската избирателна комисия в Русе за местните избори беше избран адвокатът Николай Братованов от ГЕРБ. Това стана ясно днес по време на провелите се консултации за състава на Общинската избирателна комисия в Русе във връзка с подготовката за изборите за кмет и общински съветници на 27 октомври. Срещата се състоя в Заседателна зала на Община Русе.

Братованов  е бил председател на ОИК в Сливо поле при предишните местни избори.

 „БСП за България“  също издигна своя кандидатура за председател в лицето на юриста Милена Хинкова.   От ГЕРБ  обаче казаха,  че техният кандидат има опит от изборите в Сливо поле и „БСП за България“ се съгласиха Милена Хинкова да стане секретар на комисията.

 Съгласно решение на ЦИК от 9 август  2019 г.,  общият брой на членовете на Общинската избирателна комисия в Русе е 15, в т.ч председател (от ПП ГЕРБ), двама заместник-председатели (от Коалиция „Обединени патриоти“ и Партия „ДПС“) и секретар (от Коалиция „БСП за България“). Броят на членовете по партии и коалиции са:  Партия ГЕРБ – 5, Коалиция „БСП за България“ – 4, Коалиция „Обединени патриоти“ – 2, партия ДПС – 2, партия „Воля“ – 1, Коалиция „Демократична България“ – 1 член.

На срещата бяха поканени представените в българския и европейския парламенти партии и коалиции, както и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

До 6 септември трябва да бъдат назначени всички общински избирателни комисии.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design