ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Данъчните запечатаха китайския магазин в центъра на Русе заради касови бележки

Общество
11.02.2019  |  14:52
1 448
„Сини“ патрули за фискален контрол всекидневно ще са посетители на търговските обекти в региона, при нарушения затварят за месец, глобата до 2000 лева
затворен китайският магазин в центъра на русе
Снимки: НАП-Русе

 

 Вече „сини“ патрули за фискален контрол ще бъдат всекидневни посетители на търговските обекти в региона. През този уикенд служители от мобилните групи в офиса на НАП в Русе стартираха постоянно присъствие и наблюдение на поведението на търговците за стимулиране на доброволното спазване на задълженията от страна на клиентите на администрацията за ефективно прилагане на данъчно-осигурителното законодателство. Приходните инспектори се отличават със специални сини жилетки и необходимите отличителни знаци, служебни легитимации и брандирани автомобили, с които ясно се откроява тяхното присъствие в търговските средища. Техните действия не са фокусирани върху познатите проверки по метода „таен клиент“, а целят да напомнят и на продавачи, и на клиенти да издават и изискват касови бележки.

 

В забелязани случаи на явно пренебрегване на тези законови разпоредби, патрулиращите служители могат да съставят протоколи и актове за установяване на административни нарушения.  В последващи проверки санкциите могат да достигнат глоба до 2000 лв. и затваряне на търговския обект в срок до 1 месец.       Съвместно с новата инициатива, служителите от дейността „Фискален контрол“  ще продължат да прилагат и останалите видове проверки и методи за противодействие на укриването на търговски обороти, чрез нарушения при използването на фискални устройства. В резултат на техните действия от началото на тази година в русенска област са били запечатани със специални стикери 6 магазина, а от започването на дейността на мобилните групи от юли 2018 г. досега тази санкция е била наложена на 28 търговски обекти. Последни през този уикенд бяха запечатани вратите на голям магазин за китайски стоки в центъра на Русе, обощиха Данъчните.

        

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design