ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Денят на балотажа ще протече по същите правила като първия тур

Политика
13.11.2016  |  00:34
3 997
Избора си ще посочваме с X или V

 

В деня на балотажа изборите се провеждат по същия начин, както и при първи тур, напомни председателят на РИК Мирослава Маркова. Секциите отново са 337 за цялата област, като от тях 218 са в Русе и две са подвижни. 20-те машини за гласуване също ще останат в секциите, в които бяха разположени и при първия тур. Секциите отварят в 7 часа, а изборният ден продължава до 20 часа. Отново важат правилата, че ако има чакащи за гласуване, те могат да го направят и след този час, но не по-късно от 21 часа. Късно снощи трябва да са пристигнали бюлетините за балотажа, днес ще бъдат разнесени по общини.  

 

Избора си ще посочваме с X или V, изписани със син цвят в квадратчетата срещу имената на Цецка Цачева и Румен Радев или „Не подкрепям никого". При грешка ще имаме право и на втори опит, но само веднъж. Този от кандидатите, който спечели по-голяма подкрепа, независимо от гласовете „Не подкрепям никого", ще е новият стопанин на „Дондуков" 2.

 

Макар да няма изрични указания от ЦИК, ако гласуваме само на един от двата тура на изборите за държавен глава, няма да се налага да извиняваме отсъствието си от вота, тъй като все пак сме взели участие в него.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design