ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Депутатът Пламен Нунев на Балканска молитвена закуска в Тирана

Политика
27.05.2018  |  16:52
856
Цветан Цветанов изтъкна приноса на Българското председателство за очертаването на ясна европейска перспектива пред страните от Западните Балкани

 

Народният представител от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев участва в регионалната Балканска молитвена закуска в Тирана. Българската делегация беше водена от председателя на парламентарната група на ГЕРБ и заместник – председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на Пловдив Иван Тотев, заместник - министърът на външните работи Георг Георгиев, представители на неправителствения сектор и академичните среди. По време на форума изказвания направиха редица от водещите политици на Балканите.

 

По време на свое изказване в една от основните дискусии форума, Цветан Цветанов акцентира върху безспорния успех на Българското председателство, което силно допринесе за очертаването на ясна европейска перспектива пред страните от Западните Балкани. Пред аудиторията той отбеляза, че прагматичните проекти за свързаност в региона, лансирани от България, ще засилят междучовешките контакти, а оттам и културния обмен.

 

Основното послание на молитвената закуска е за съвместна работа в духа на общочовешките принципи, която да гарантира едно по-добро бъдеще за гражданите на страните от региона. На форума се търсят начини за преодоляването на общите предизвикателства и за установяването на траен и устойчив мир на Балканите.

 

Всички участници в събитието се обединиха около становището, че европейското бъдеще за страните от Западните Балкани е безалтернативно, защото те са част от общото европейско семейство и споделят европейските ценности и стратегическото евро-атлантическо партньорство.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design