ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Десетокласник от Русе представя града на Спешъл Олимпикс` 2014

Спорт
27.02.2014  |  18:02
630
Мартин Петров един от 16-те български атлети,които ще участват на летните игри в Антверпен,Белгия

Мартин Петров ще представи Русе на Летните европейски игри на Спешъл Олимпикс` 2014 в Антверпен, Белгия, съобщиха от Общината.. Той е един от общо 16-те атлети от България, които ще вземат участие на летните игри за хора с интелектуални затруднения в периода от 9 до 20 септември.

Мартин беше изтеглен след жребий, в който взеха участие общо 3 атлети с интелектуални затруднения от Русе. Негови резерви останаха Ивайло Стоянов /І-ва резерва/ и Преслав Маринов /ІІ-ра резерва/. Жребият беше изтеглен от кмета Пламен Стоилов, в присъствието на нотариус Кремена Йорданова Петкова, медии и на тримата ученици. Той поздрави директора на Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Цонев Буров“ инж.Анета Христова, чиито възпитаници са трите момчета. Те учат в паралелката за „Работник в кухня“, предназначена за ученици със специални образователни потребности. Г-н Стоилов приветства младите атлети и връчи българския трибагреник на Мартин, като му пожела да представи достойно Русе на Летните европейски игри на Спешъл Олимпикс` 2014.

Русе е сред български общини, които още миналата година подкрепиха Декларацията за достъп до спорт на хората с увреждания. Квотата за общината за игрите е една и е само в категория лека атлетика. Останалите квоти за България са в спортовете - бадминтон, плуване, боче, тенис на маса и още 5 квоти за лека атлетика.

Община Русе ще подпомогне финансово подготовката и участието на нашия представител в Летните европейски игри в Антверпен. С Мартин ще работи както лекоатлетът Евгени Игнатов, така и дългогодишната преподавателка по лека атлетика в СУ „Майор Атанас Узунов“ Маринела Маринова.

В игрите в Антверпен, които ще се проведат от 9 до 20 септември, ще вземат участие над 2 000 атлети и делегации от 58 държави в 10 спорта, 1 000 треньори, 4 000 доброволци и над 300 официални лица и журналисти. /Виж Фотогалерия/ Снимки: Община Русе

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design