ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Детски хирурзи в „Пирогов“ отстраниха тумор от над 5 килограма

Здраве
19.10.2017  |  10:26
2 014
В професионалния си опит не съм виждал толкова голямо образувание при дете, коментира завеждащият Отделението по детска коремна хирургия д-р Стефан Стоилов

 

В навечерието на своя професионален празник детските хирурзи на "Пирогов" отстраниха 30-сантиметров тумор, тежащ 5 килограма и половина. Операцията е извършена от завеждащия Отделението по детска коремна хирургия д-р Стефан Стоилов и неговият екип, съобщиха от болницата. Благодарение на 4-часовата операция образуванието вече е извадено, както са отстранени и прилежащите лимфни възли и момичето се възстановява нормално.

 

До тази операция се стигнало, след като близките на детето забелязват странно напълняване в областта на корема, продължаващо близо година. Оказва се, че момичето има овариална киста на единия яйчник, която е нараснала  толкова, че изпълва цялата коремна кухина. Детето е насочено към спешната университетска болница в София, където го оперира д-р Стоилов.


Детският хирург споделя, че не е виждал толкова голямо образувание при дете по време на своя професионален опит. Ако състоянието в постоперативния период се запази такова, лекарите обещават още днес да изведат от реанимация момичето и да го настанят в отделението, където да може да бъде с близките си. Снимката е илюстративна.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design