ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Договор подновява строителството на спортната зала в Русе

Спорт
30.12.2013  |  13:11
603
Очаква спортното съоръжение да бъде окончателно завършено през февруари 2015 година

Договор за покупко-продажба на малко над 22% от подземните гаражи на Спортната зала в Русе беше подписан днес. Контрактът беше парафиран от кмета Пламен Стоилов и от представителя на частния инвеститор „Проект Русе“ Георги Пейчев. Според договора, Общината закупува с отпуснатите от държавата 2 млн. лв. част от подземното съоръжение на залата. Останалите средства до 9 млн. лв. за закупуването на гаражите се очаква да бъдат отпуснати от държавната хазна през 2014г.

Според клауза в контракта, получените от частния инвеститор средства могат да се инвестират само за довършването на Спортната зала. При подписването на договора днес Георги Пейчев заяви пред представители на медиите, че се очаква спортното съоръжение да бъде окончателно завършено през февруари 2015г. На първо време, след размразяването на строежа, ще бъде изградена покривната конструкция, след което залата ще бъде покрита с облицовъчни панели. По думите на Пейчев, за окончателното й завършване и оборудване ще са необходими около 15,5 млн.лв.

Спортната зала ще разполага с 5 600 седящи места. Капацитетът й ще е за 8 хил. души. В нея ще могат да се провеждат както спортни събития, така и концерти.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design