ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

ДСБ обявява листата за евроизборите в края на седмицата

Общество
24.03.2019  |  10:55
330
Това заяви евродепутатът от „Демократична България“ Светослав Малинов в Русе

Евродепутатът от „Демократична България“ Светослав Малинов заяви вчера в Русе, че още в края на следващата седмица центристко-дясното политическо обединение  ще обяви окончателната подредба на листата за предстоящите европейски избори.

Малинов в събота се срещна с гражданите на Русе за откровен разговор по всички теми от външната и вътрешната политика на България.  

Скандалът с апартаментите на ГЕРБ засяга всеки български гражданин, който честно си плаща ипотечния кредит. Борисов трябва да поеме отговорност и да отстрани замесените политици. Това заяви евродепутатът в отговор на въпросите на русенци. 

Най-много питания имаше във връзка със скандала около фирма "Артекс" и апартаментите на властта. "Живея в същия квартал и мога да ви кажа, че познавам строителството на тази фирма, знам и цената на апартаментите там и мога да заявя, че това е чисто корупционна сделка. Какво ще разследват, докажат или не институциите, наистина е без значение. Където и да се случи в Европа такава ситуация, моменталната санкция трябва да е политическа. Първата санкция тук трябва да е на Борисов, който да отстрани Цветанов и другите замесени политици, докато не се изяснят всички обстоятелства. А не както досега да изчака докато скандалът бъде заметен, подобно на този с Горанов", каза още Малинов.

Евродепутатът изрази и съжаление за избора на ръководството на СДС, като покани всички онези демократи, които са против "модела Борисов", да подкрепят алтернативата в лицето на листата на „Демократична България“.

Засегнати бяха и някои от най-сериозните европейски теми - изборът на Лаура Кьовиши за главен прокурор, Брекзит, както и проведената през последната седмица редовна политическа асамблея на ЕНП, на която ДСБ взе участие и гласува за замразяването на членството на партията на Виктор Орбан. "По време на срещите ни през последните седмици с огромен интерес се коментира избора на европейски главен прокурор, тема, която за мен намира невероятен отзвук в България, но сега разбирате защо българите толкова много се интересуват от институцията" европрокуратура", защото нямат доверие в нашата. Поредно доказателство са апартаментите",  допълни още Малинов. На въпрос, какво ще се случи с партията на Орбан, Малинов отговори: "Замразяването е достатъчно унизително за него и неговата партия, но според мен ЕНП вероятно и ще го изключи. Важно е да знаете, че на проведената конференция присъстваха ръководствата на ДСБ и ДБГ, но никой от ръководството на ГЕРБ и причината за мълчанието на Борисов по този казус е, че неговият модел на управление прекалено много прилича на този на Орбан. "

 


 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design