ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Есенна салата с червено цвекло, грозде и орехи

Сити кулинар
13.09.2016  |  12:27
4 187
През есента гроздето е в изобилие и не трябва да пропускаме възможността да си обогатим менюто с него. При това сладкият плод става не само за десерт, а е и отлична добавка за есенни салати и дори за основни ястия с месо.

Продукти:

600 г червено цвекло
6 с.л. зехтин
150 г бяло грозде без семки
100 г орехови ядки
1 люта чушка /по желание/
4 листа маруля
1 връзка кресон
1/2 глава бяла ряпа
5-6 с.л. балсамов оцет
сол
черен пипер
захар

 


Приготвяне:


Обелете и настържете на едро червеното цвекло. Подправете го с 1/2 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин и разбъркайте. Оставете го да се маринова за около 1 час. Измийте гроздето и нарежете зрънцата на половинки, натрошете на едро ореховите ядки, нарежете лютата чушка на пръстенчета и отстранете семките. Оформете ряпата на дълги тънки ивички.
Направете дресинг от 4 с.л. зехтин, малко сол, черен пипер и захар. Овкусете с него червеното цвекло, лютата чушка, марулята, кресона, гроздето и ряпата. Оставете блюдото за малко настрани, докато съставките поемат дресинга и сервирайте.
За да подсилите сладко-пикантния чар на блюдото, може да добавите няколко кубчета синьо сирене /или друго/.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design