ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Евродепутатът Момчил Неков в Русе: Ние не усвояваме разумно европейските фондове и средства

Политика
20.01.2019  |  13:28
482
Момчил Неков обсъди бъдещето на Евросъюза на среща с русенци в Доходното здание в петък

Европейският съюз дава възможно най-добрата перспектива за развитие на България, заяви в Русе евродепутатът Момчил Неков. Това, че ние не усвояваме разумно европейските фондове и средства, които ни се предоставят, не означава, че членството ни в ЕС е лошо за страната ни, коментира Неков.

Евродепутатът проведе с русенци в петък дискусия по темата „Бъдещето на ЕС”. По време на разговорите си с гражданите, евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите    поясни, че конкретните проблеми, които са поставяли и са намерили своето решение в Европарламента, са свързани с двойните стандарти при хранителните продукти, с регулирането на отношенията между производителите и големите търговски вериги, с увеличението на парите за националните програми по пчеларство. Бъдещето на ЕС е по-задълбочената интеграция между страните и отстраняване на някои неравнопоставености като разликата при директните плащания в общата селскостопанска политика.

 Един от въпросите, зададени от залата, беше във връзка с инициативата на Неков за сертификация на български традиционни продукти. Защитеното географско означение на българските продукти в ЕС и тяхното взаимно признаване в търговията с трети страни е една от основните каузи, която Неков защитава през целия си мандат в Европейския парламент.

             

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design