ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Филм на Жан-Люк Годар обявен за най-добър за 2014-а от критиците

Лайфстайл
05.01.2015  |  15:40
2 124

Снимка: Kino Lorber Inc

Националното дружество на кинокритиците в САЩ избра филма на френския режисьор Жан-Люк Годар "Сбогом на езика" за най-добър филм на 2014 г., съобщиха осведомителните агенции, цитирани от БТА. Творбата на 84-годишния майстор на световното кино и основоположник на френската "Нова вълна" е заснета в 3D формат и в 70 минути разказва историята на омъжена жена, самотен мъж и едно куче.

За най-добър режисьор бе отличен Ричард Линклейтър за филма си "Юношество". Тимъти Спол, изпълнил главната роля в биографичния филм "Г-н Търнър" на режисьора Майкъл Ли, стана най-добър актьор. Французойката Марийон Котияр беше избрана за най-добра актриса за ролята си във филма "Два дни, една нощ" на белгийските режисьори Люк и Жан-Пиер Дарден.

Наградата за най-добра женска второстепенна роля получи Патриша Аркет ("Юношество"), а за мъжка роля в същата категория - Джей Кей Симънс за "Камшичен удар". В категорията за документално кино американските кинокритици избраха филма "Гражданинът  4", разказващ за Едуард Сноудън и Агенцията за национална сигурност на САЩ.

По правило,филмите, които получават наградите на американските кинокритици, са основните претенденти за оскарите. Номинациите за тях ще бъдат обявени на 15 януари, а самите отличия ще бъдат раздадени на 22 февруари.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design