ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Филм представя в Русе гледните точки на световни експерти в образованието

Общество
15.05.2019  |  13:53
230
Прожекцията на кинолентата „Азбука“ ще бъде утре в зала „Култура“ от 14:30 ч. до 17:00 ч

Филмът „Азбука“, който ще провокира дискусия и ще даде отговори на много въпроси, свързани с формалното и неформалното образование, ще бъде прожектиран в зала „Култура“, ул. Цариброд №3, в четвъртък, 16 май, от 14:30 до 17:00 ч.

Прожекцията е сателитно събитие, част от националния фестивал "(не)Възможното образование". Проявата дава възможност на русенци в месеца на Славянската писменост и култура да дискутират образованието в България.

Образованието може да се осъществява по много и различни начини. Образованието е средство за развиване на човешката личност и реализиране на индивидуалния потенциал на всеки, така че да може да допринася пълноценно за просперитета на себе си и околните, споделят организаторите на събитието.

Филмът „Азбука“  представя различните гледни точки на световни експерти в сферата на формалното и неформалното образование. Публиката ше се запознае с позицията на образователни експерти като сър Кен Робинсън, Андреас Шлайхер, пекинския професор Ян Донгпинг, невролога Джералд Хютер, както и още специалисти. Откроява се идеята, че човек не може да бъде принуждаван да се образова, а може само да бъде поканен да го направи. Лентата е номинирана за Австрийската филмова награда 2014 в категорията „Най-добър документален филм“.

Мисията на фестивала „(не)Възможното образование“ е  „Достъпност на човеколюбивото образование за децата ни“.

Филмът е осигурен със съдействието на Гьоте институт България. Организатори на събитието са Сдружение „Еквилибриум“, фестивал „Българската Европа“ и Арена Медиа.

Събитие във Facebook:

https://www.facebook.com/events/1220347731458483/

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design