ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Галин Григоров: „Жертвите ще тежат на съвестта на всички, които спират строителството на магистралата Русе – Велико Търново”

Общество
12.02.2018  |  15:35
642
Областният управител потвърди, че държавата има готовност и ресурси да построи магистралата

Жертвите ще тежат на съвестта на всички, които спират строителството на магистралата Русе – Велико Търново, заяви по БНТ 2 областният управител Галин Григоров. Той участва в предаването „Местно време“. Темата на разговор беше свързана с двете жалби в Министерството на околната среда и водите – от физическо лице и от неправителствена организация, които ще забавят началото на процеса по строителството на магистралата Русе – Велико Търново.

Участие в предаването взеха още народният представител Искрен Веселинов, адвокатът Анатоли Казаков – съпредседател на Партия „Зелените” в Русе и член на Националния съвет на партията, и доц. д-р инж.Митко Маринов – автоексперт, преподавател в Русенския университет и дългогодишен ръководител на катедра „Транспорт”.

Областният управител потвърди, че държавата има готовност и ресурси да построи магистралата. „Това е най-големият инфраструктурен проект в най-новата история за нашия регион. Бих казал, че трябва да тежи на съвестта на всички, които го спират. Това забавяне ще допринесе за още десетки жертви и стотици катастрофи” – заяви Григоров.

Той каза, че за последните години от 50 проекта с национално значение 25 са обжалвани, което е допринесло за общо около 35 години забавяне на изграждането на инфраструктурата. „От тези 25 обжалвания няма нито едно спечелено дело от жалващите се”,  допълни областният управител.

„Във всяко едно населено място бяха проведени обществени обсъждания и всички имаха възможност да изложат мненията си. Навсякъде с ентусиазъм бе посрещано изграждането на магистрала наблизо. Знам колко щастливи бяха например Ценово и Свищов, че най-сетне районът им ще се събуди и че инвестициите ще имат достъп до него”, поясни Галин Григоров.

Той допълни, че знае добре и за недоволствата на русенските градове Бяла и на Две могили, че магистралата ще минава малко по-встрани от тях. „Но това се компенсира от самите пътни възли, които ще бъдат изградени към магистралата. Те ще дадат по-добри възможности за всички населени места”, уточни областният управител.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design