ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

ГДБОП: Внимание! Мощна СПАМ атака!

Крими
29.03.2018  |  13:11
1 665
Стотици хиляди фишинг имейли постъпват в пощите на различни институции, най-важното е да не се предоставят лични и други данни при получаването им, коментират от МВР

Стотици хиляди фишинг имейли постъпват в пощите на различни институции, извършващи търговска дейност. Не предоставяйте лични и други данни при получаването на подобни мейли. Това коментират от МВР в предупреждение за мощна СПАМ атака.  

 

Тя е активна в страната от 20 март. На общ принцип са разпратени стотици хиляди електронни писма до потребители на български мейл провайдъри. Фишинг мейлите са еднотипни по съдържание, претендират се че са разпратени от името на различни банкови институции, извършващи търговска дейност на територията на страната.

 

В съобщенията фигурира линк, който приканва получателите да въвеждат оторизационните си данни от акаунти за електронно банкиране /потребителски имена и пароли/ или финансови платежни инструменти /данни от дебитни и кредитни карти/ под претекст, че се извършват профилактични действия от името на финансовите институции.

 

ГДБОП апелира  към необходимото внимание при получаването на фалшиви непоискани търговски съобщения. Най важно е да не се предоставят лични и други данни при получаването на подобни СПАМ имейли.

 

Всички финансови институции, осъществяващи търговска дейност на територията на страната, НЯМАТ ПРАКТИКА да изискват подобен тип данни по описания по-горе  начин, коментират от МВР. ГДБОП е създала организация с големите имейл провайдъри в страната за филтриране на измамните СПАМ съобщения.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design