ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Гражданско общество - “селски” нрави

Коментар
24.08.2017  |  14:25
1 950

Ще започва- евентуално- втори процес на века (след този за КТБ, който още не е започнал?!).  Шефът на БСП Корн.  Нин. има намерение да съди Началството Б.Б. Това е, не знам вече коя по ред серия от 27 години продължаващия  BG-сериал със заглавие „Гражданско общество-селски нрави”.

 

На мушката на Корни (галеното име на Корн.Нин.) са, освен Началството, и още неколцина депутати-остриета на ПП ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България), които  свързаха името на БСП-шефката  с „плувния басейн за 1 млрд. лв.” (по Б.Б.) "Цанков камък".  И с корупция, разбира се. Интересно ми е кои са адвокатите, които са поели оптимизацията на поредния,  протрит до скъсване популизъм?  Ищцата  ще доказва основателност на жалбите по медийни публикации и телевизионни репортажи. Браво, най-после забелязаха кипящия от креативност дух на българската журналистика, която папагалски повтаря, без капка гражданска позиция единствено и само казаното от политиците. Сега глупостите, като едното нищо, ще бъдат  чути в и в съдебната зала. За четвърти път ще ги преразкажат свободните  български медии, а пространството отново ще „ври” и трещи  от заглавия-бомби, ексклузивни интервюта и фойерверки за чудо и приказ.

 

И всичката тая каша беше претоплена   върху котлона на  медиите, привикани спешно на пресконференции за излагане на позиции, за опровергаване на  казаното, за вадене на контрааргументи и каквото още се сетите.  В края на отпускарския сезон, поради липса на същественост и народополезни каузи, които  ни обединяват,  политиците извадиха  познатите прийоми за облъчване на потъналия в размисъл  около лютениците и компотите българин.

 

След драмата със суджуците в ГЕРБ и как нито един суджук, според главния прокурор, не е достигнал до премиера, сега  ни    с дилаф, който ние трябва да държим,  горещия картоф  „Цанков камък”. Подхвърлят ни го най-безцеремонно БСП, ДПС и държавниците. За да го лапне, дай Боже, изгладнялата за сензации публика, а  гражданското общество-все    някак  ще   преглътне картофената им манипулация. Поредна нагла гавра с демократичните принципи за плурализъм,   за откритост и преборване с корупцията по високите етажи на властта.

 

Омерзението на народонаселението премина   към тотален отказ изобщо да чува за какво иде реч. Превърна се в блокаж, в тотална неспособност да мислим изобщо като българи, което е ужасно. Вече и лозунгите за вредата от демокрацията (?), колкото и да са извратени, няма да помогнат. БСП много добре знаят ефекта и от това упражнение. Няма да помогне и заклинанието: „Подавам си оставката за оставане”(?!)

 

Сещам се за древния грък Омир, който  твърди: "Глупавият проумява само онова, което вече е станало." Но какво ли у нас е станало като за пред хората и в името на  хората, за да го проумеем най-после, @ ?

 

До     утре  в „От бряг до бряг”  

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design