ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Гърция днес блокирана от обща стачка

Свят
24.09.2019  |  09:41
281
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина или с генералното ни консулство в Солун

Днес в Гърция е обявена общонационална стачка на служителите от обществения и морски транспорт. За 24 часа спират да се движат кораби, фериботи, градски транспорт, както и метро. Стачкуват и учителите, медицинският персонал, а банковите служители и журналистите протестират частично. Синдикатите в Гърция организират национална 24-часова стачка, която започна днес от 6 часа сутринта. Спират фериботите и градския транспорт във всички градове на Гърция. Атина остава без метро по първа линия. Другите два лъча ще се движат само в определени часове. Спират градската железница и трамваите. Очакват се задръствания от автомобили в градовете.

 

Моряци и пристанищни служители блокират напълно морския транспорт. На котва остават както фериботите, така и всички товарни кораби. Гръцките портове няма да приемат и пристигащи фериботи. Всички пътници с резервация трябва да променят деня на пътуване, предупреждават транспортните фирми.Железничарите съобщават, че ще протестират също за 24 часа, но в четвъртък 26-и септември, за да не блокират напълно транспорта в страната. Затворени остават банки, училища и общинските служби. Ще стачкуват и медицински персонал, преподаватели, частично - банкови служители и медии.

 

Протестите съвпадат с обсъждан в парламента проектозакон за приватизация на обществения транспорт и промени в трудовото законодателство, предаде КРОСС. От МВнР препоръчват на българите, които пътуват за Гърция, да се информират предварително за разписанията на обществения и морски транспорт. За стачките информация могат да прочетат на сайта apergia.gr, който е наличен само на гръцки език. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина или с генералното ни консулство в Солун.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design