ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Йордан Джамбазов води трио българи на европейско по стрелба с лък в Турция

Спорт
22.02.2019  |  15:21
544
Сред тях е и Иван Банчев от русенския клуб "Джамбо"
снимка: архив СК "Джамбо" Треньорът Йордан Джамбазов с таланта Иван Банчев

Старши треньорът на националния отбор на България по стрелба с лък и наставник в русенския клуб "Джамбо" Йордан Джамбазов ще разчита на трима състезатели на предстоящото европейско първенство в зала. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 25 февруари до 2 март в турския град Самсун.

Пред мишените ще застанат Иван Банчев от "Джамбо", който ще се състезава при младежите, както и Тодор Пендов от "Тракиец" /Садово/. Добромира Данаилова от софийския клуб "Феникс Арчъри" ще опъва тетивата при жените. И тримата ни национали ще се представят в олимпийски стил - рекърв.

 Йордан Джамбазов е уверен в успешното представяне на националите на европейското първенство. Предвид потенциала на Иван Банчев и убедителните му високи резултати в олимпийския стил при мъжете и кадетите, е напълно реално преодоляването на конкуренцията в Самсун при младежите.

Междувременно Иван Банчев получи златно отличие от Българската федерация по стрелба с лък за най-добро представяне през 2018 г. при мъжете и кадетите. Бяха отличени още четирима състезатели на "Джамбо". Никол Георгиева е със сребърно отличие при кадетките в олимпийския стил, тъй като има три участия при жените, където в крайното класиране е четвърта. Виктор Петров – златен приз при мъжете на компаунд /неолимпийски - ловен стил/; Овидио Акхиле – бронзов приз при мъжете на компаунд; Иван Андреев – златно отличие при кадетите и младежите на компаунд.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design