ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Журналистически торти в новинарските шорти

Коментар
28.08.2017  |  12:00
2 114

И през това лято сушата откъм политически новини беше като лакмус за (до)съчиняването на невероятни сензации и откровени „партенки”, обагрени в жълто. Толкова жълто, колкото е щедра цветовата и обонятелната гама на отворен рано сутрин детски памперс. Няма нищо по-хубаво от това да се радваме на детски памперси, дай Боже-колкото се може по-пълни и  колкото се може повече на брой. Но къде са децата в България, ще попита изследователят-скептик на демографската производителност у нас.  Нека не надничаме обаче в тъмните дебри на негативизма. И да погледнем снизходително, но не и примирително към жълтеникаво-блудкавата боза и журналистическите „торти”-новини, в лятната сладкарница „България”, сезон 2017. 

        

С умерена доза  редакторска подборка, защото има откровено просташки писания, ще си позволя да Ви  поднеса компресирано някои открития на журналистическата колегия. Няма да цитирам имената на вестниците и платформите. Доколкото мога, ще предам телеграфно (по)паденията им,  сътворени с откривателска страст, (не)достойна за уважение и възхищение.

          

Неизвестно как, репортери са видели тв-водещия Антон Хекимян да плаче нещастен на плажа, докато тъгува по непрежалима любов. Да се смеем ли, да плачем ли за драмата на Антон Хекимян, който е копие, но не съвсем, на Кеворк Кеворкян на телевизионния екран. Така поднесена, арменската сага заслужава една голяма и тлъста ДВОЙКА по  журналистика,  понеже още от малък Антончо бил лирическа натура и обичал да поплаква по изгубените си момичета.

        

В друг блудкав сюжет е фиксирана популярна  личност, родена в североизточно невзрачния градец Попово – по-известен като жп гара (по линията Варна-София). Става дума за  светската журналистка Венета Райкова.  Нашата землячка, натурализирана софиянка, още хващала мъжкото око. За достоверност  е публикувана снимка на Венета от лятото (не е известно кое лято) по син бански костюм, в слънчево настроение пред фотообектива, което означава, че снимката изобщо не е папарашка*.

        

А Николай Бареков-журналист, политик, евродепутат и само той знае още какво(?), щял да съди Ани Цолова и Виктор Николаев (колеги от Нова tv), защото си купили, неизвестно как, луксозни жилища.

        

Не Ви съветвам да си губите времето с новини като споделените по-горе.   Мъчително „прелетях” над този жълтеникаво-пустинен пейзаж. Но имам една молба- останете верни  на традицията и започнете деня с Вашия любим и сериозен в. „Бряг”- Флагман на Свободната преса в Града на свободния дух.

        

Успешна и полезна седмица.

        

До утре  в „От бряг до бряг” 

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

* Папарацо е герой от филма на Федерико Фелини La dolce vita („Сладък живот“), 1960 г. Думата „папараци” навлиза в широка употреба след като през 1961 г. в. „Тайм“ съобщава за „папараци”, характеризирани като „… глутница фотографи на свободна практика, изкарващи прехраната си с преследване на големите имена и стрелящи от упор със своите светкавици“.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design