ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Капаните на титаните

Коментар
15.06.2017  |  23:23
1 001

Вече съм Ви признавал, че не вярвам кой знае колко на „Евростат”*. И какво от това? Просто се   старая да ги подмина, да са някак „незабележими”, но винаги имам усещането, че „някъде там” -незнайно къде - седят начумерено вторачени в лаптопите си очилати сухари. И докато примигват зад стъклата на очилата и дъвчат денонощно милиарди/билиони… цифри, като едното нищо ме фиксират - как ги подминавам, и решават - по силата на незнайно какви европейски разпоредби, параграфи и норми, да ме санкционират,  защото неправомерно,  незаконно, почти бандитски пренебрегвам съществуването им в мирозданието на ЕС.

Затова отново пристъпвам с трепет на  млада  репортерка-новобранец, към задачата да Ви споделя какво са работили през последния месец чиновниците на онова „тайнствено място”, където се раждат анализите в Брюксел. В последния им доклад пише, че на годишна база (2016-2017) растежът на индустриалното производство в България се е забавил през април до 4,8%, след като през март беше отчетен здрав растеж от 6,5% (най-солидно повишение от април 2014 година насам), но въпреки това нашата страна се нарежда на пето място по темпове на растеж на производството в рамките на целия ЕС.(по БНР)

С две думи, ние НАМАЛЯВАМЕ производството през април, обаче на годишна база РАСТЕМ - нали разбирате? Това е възможно единствено и само в България.  Не се заяждам, сигурно е възможно, но звучи като във вица, в който Тодор Христов Живков (Бай Тошо, някогашно началство на БКП/БСП-то, 35 години начело на BG) респектирал колегите си държавници с откровението, че  българите    получават 120 лв. социалистическа заплата, но  харчат месечно по 360 лв. Апропо, вече десет години в ЕС, ние-българите, продължаваме да съхраняваме и да отстояваме героически традицията на точно тези  национални, свръхестествени способности, дадености, предопределености - да харчим три пъти повече от онова, което получаваме. Или, просто да оцеляваме в условията на финансов и политически геноцид - честа смяна, през 2 години на правителства, ниски доходи, кражби и корупция по високите етажи и т.н. Особено ревностен продължител на гореспоменатата традицията е сегашната ни политическа   класа(!) 

          Хубаво е, че  най-после казахме: „Баста!”, „Край!” на надценките за телефонни брътвежи в ЕС. "Истински европейски успех" беше наречена  от по-първите хора в общността потребителската победа.  10 години трябваха на европейския политически елит, преди да въведе ред в телекомуникациите. По-простичко обяснено - оттук нататък, навсякъде в ЕС (е, не навсякъде!) можем свободно да си говорим по нашенските ТЕЛЕ- тарифи (?)- т.е., по цени, които са обозначени в договора със съответния, лицензиран от собствената ни държава мобилен оператор. Да ви кажа откровено, очаквам нови маньоври/шмекерии  на „титаните”/тел.монополистите срещу широко прокламирания европейския (не)успех. Според мен, тези симпатяги няма да се откажат лесно. А вие как мислите,  @

         До   утре  в „От бряг до бряг”.

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg

 

* Европейските ценности, които авторът изповядва, са процес на казване/изговаряне/написване/ коментиране/дискутиране на Истината такава, каквато е + свободно осветляване на правата и задълженията на всички  граждани в ЕС     

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design