ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Картофено руло с гъби и шунка

Сити кулинар
22.04.2016  |  14:30
2 349
СИТИ КУЛИНАР Списание за вкусните неща в живота!

Картофено руло с гъби и шунка

 

Продукти:

за блата:

4 средно големи картофа

2 яйца

50 мл прясно мляко

2 с.л. масло

1/2 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

за плънката:

200 грама шунка

200 грама пресни гъби

100 грама кашкавал

1 с.л. масло

50-80 г топено сирене

1 ч.л. черен пипер

Приготвяне:

 

Измийте и обелете картофите, след което ги нарежете на едро и сварете. Сварените картофи се намачкват с маслото и 50 мл прясно мляко до получаване на гъсто пюре. Към пюрето добавете двете разбити яйца и подправете със сол и черен пипер на вкус. След което започнете да добавяте по малко от брашното, за да сгъстите сместа. Пригответе си голяма тава с хартия за печене (намажете хартията с масло или олио) и разстелете равномерно получената смес върху хартията. Пече се на предварително загрята на 180 градуса фурна около 25 минути (до порозовяване).

Нарежете на ситно всички продукти - шунката, кашкавала и гъбите. Пригответе тиган с капак или тенджераЗагрейте котлона и разтопете топеното сирене в избран от вас съд, добавете 3-4 супени лъжици вода като непрекъснато бъркате. Когато сместа стане еднородна, добавете маслото и гъбите и ги задушете. Добавете и останалите продукти малко преди да свалите от котлона. Овкусете със сол и черен пипер

Когато блатът е напълно готов, извадете го от фурната и разстелете равномерно плънката. Започнете да навивате блата от единия край като леко придърпвате хартията за печене. Оставете рулото на хладно, но не в хладилника

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design