ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Кебапчета и кюфтета под шипковия храст

Коментар
04.07.2017  |  12:11
1 524
Полицаите най-вероятно няма да получат увеличение на заплатите от 1 юли

Полицаите най-вероятно няма да получат увеличение на заплатите от 1 юли. Нека синдикатите в полицията не пропускат факта, че сега ги  командари не бившият мин. Рум.Бъч. -  социолог по призвание, в момента началник на кабинета на премиера, а Вал.Рад. -  административно-партиен човек, проверен по всички критерии в желязната кадрова схема на ГЕРБ. Забележително е, че полицаите все пак получиха зимни униформи насред летните жеги (вече го писах!), а за новите летни дрехи ще почакат до снега, защото трябва да се проведат обществените поръчки. Ей така, между другото, ми хрумва да попитам: докога, уважаеми  господа -силови мъже, българските пазителите на реда ще ходят като хъшове, вместо да внасят респект и да излъчват сигурност с пищовите, белезниците и гумените палки, с които са накичени.

По повод външния вид на ченгетата, главният секретар на МВР Младен Маринов каза по „NOVA TV”: „Ходейки по служба в чужбина виждам, че ние сме на доста ниско ниво. Искаме полицаите да изглеждат добре, но трябва да има дадем хубава униформа”.

Подир лятната медитация на политически дърдорещите персони, ангажирани с проблемите на полицията, се тръгна на пожарникарско решаване на проблема и потушаване на „огъня” на ниво диалог, след което се премина и към спешни промени в закона за МВР. Управляващите прекрасно надушват (те винаги са го знаели!), че българинът, който не е лишен от чувство за справедливост, ще застане на страната на момчетата, пазарени да ни вардят - срещу заплати от нашите данъци, от апашите и рушителите на обществения ред, да бъдат безкомпромисни и в същото време справедливи в рамките на закона и, разбира се, за честта на пагона.

Ето защо, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цв. Цв. каза по БНР-то ( „Неделя 150”): „…Вие знаете, че от 2012 г. те не са получавали дрехи, което означава, че полицейските служители са си осигурявали частично дадените необходими части от униформата - било то обувки, било то панталон, но те са се оправяли самостоятелно и са харчили от техните си пари… Бюджетът е бюджет, който трябва да осигури всички секторни политики. Образование, интегриране на малцинствата…” В същото предаване Цв. Цв. подчерта, че като шеф на МВР-то е увеличил извън бюджета порциона на полицаите от 60 на 120 лв. Как така се храни народната полиция извън бюджета и  #КОЙ дава пари за манджата тогава(?!)

Като капак на  гореописаната полицейска дандания върви като в сериал, но съвсем истински, поредната циганско-българска неразбория, този път в Асеновград. Затова за домашно ще Ви попитам: Мислите ли, че полицаите са виновни за ромските (циганските) изстъпления?  И че с протести ще решим трупащите се социално-комуникативни проблеми между българите и останалите етноси, и между цялото обществото и политиците, които са начело на държавността, за да е в ред демокрацията на нацията?

До утре в „От бряг до бряг”

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

  

   

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design