ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Консумирайте лятото за удоволствие и с мярка

Коментар
10.07.2017  |  11:18
1 674
Не се барикадирайте зад омразата и просто се радвайте на лятото. Загърбете негативизма и наблягайте на удоволствията, но с мярка.

Светът беше „приковал милиони погледи с надежда и любов”  (по Хр.Смирненски, „Червените ескадрони”) в едно от най-големите световни пристанища - Хамбург, където на събирането на Г20 си дадоха дългоочаквана и дълго одумвана  среща (над 2.5 часа!) президентът на USA Donald Trump и президентът на  Russia Путин Владимир Владимирович. Даже и  първата дама на  USA Мелания не е успяла да въведе що-годе приличен протокол в проточилата се извън предварителните договорки раздумка между двамата - събитие, което беше внимателно анализирано от журналистите  и специално акредитираните кореспонденти.

 

Чудо голямо, Мелания била искала, но не успяла да зададе темпо в тромпета на Donald Trump? Изобщо, защо ги водят тия жени подире си, след като тежката мъжка дума си е на мястото и без контрола на нежните половинки. Но така е прието, това е според божиите повели - винаги  зад един преуспял мъж да стои по една (без)силна жена??? И, моля, моля…изобщо не правете препратки към българския Президент-генерал Рум.Рад и котето на Деси Радева, което беше прегледано от ветеринарен доктор за спин. И ако трябва да бъдем още по-точни - не става дума за т.н. HIV вирус на котето на българската първа дама, а вероятно за Имонодефицитен синдром при котките (спин), ама казва ли ти някой. Бадева я одумваха жената. Защото ТЯ никога не би се намесила, ако примерно нашият Президент-генерал проведе 2.5-часова среща с американския си колега. Нищо не се знае, и това може да стане. Нали  Donald Trump ни похвали за усилието да разнообразим /диверсифицираме газовите доставки и да сме нещо като разпределителен вентил - разбира се, не на въздух под налягане, а на истинска газ, но не и руска. Най-добре би било да имаме на Черно море терминал за американска втечнена газ, която идва с параходи през океана, нещо като големи плаващи туби-хем по-евтино, хем много актуално за развитието на българо-американско-европейските (раз)връзки.

 

В Хамбург имаше и улични боеве, с особена ожесточеност, барикади, през които минаваха тежки бронирани машини, сълзотворен газ, ракети и фойерверки, ограбени магазини, потрошени витрини изтърбушени автомобили. С две думи, бяха реализирани върхова проява на цивилизованост, на отворен диалог и на разбирателство между обикновените хора и висшите политици, събрали се да обсъждат бъдещето на човечеството, на планетата и други такива… дрънканици.  Изумен съм, защото целокупното човечество изобщо не е забравило нищо старо и не е научило нищо ново, освен съхранения атавистичен страх от самото себе си + непроменена ДНК на привичките да мрази, да не контролира съмнителните пориви и емоции, изобщо - да се изживява като планетарна субстанция от висш разред, нещо като дясна ръка на Бог, без самият Демиург/Творец да знае това?!

 

В дух на малко по-разбираема нормалност просто искам да Ви пожелая ползотворна седмица. Не се барикадирайте зад омразата и просто се радвайте на лятото. Загърбете негативизма и наблягайте на удоволствията, но с мярка.

 

         До   утре в „От бряг до бряг”

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

  

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design