ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Красен Кралев и Пламен Нунев представиха програмата за управление на ГЕРБ в сектор "Младеж и спорт" в Русе

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ (2017)
16.03.2017  |  18:55
324
Водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев изрази оптимизъм, че по време на нов мандат на ГЕРБ след 26 март ще бъдат завършени още повече нови спортни обекти

Развитието на спортна инфраструктура, справедливото разпределение на средства във федерациите и детско-юношеският спорт са ключови приоритети в управленската програма на ГЕРБ, увери присъстващите на тематична кръгла маса министърът на спорта от кабинета "Борисов 2" и кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ - Варна Красен Кралев. Събитието се проведе тези вечер в синия салон на хотел „Космополитън“ в Русе.


На форума присъстваха водачът на листата на ГЕРБ  в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и колегите му - кандидати за народни представители в региона, треньори, спортисти и деятели.

 

"Бил съм през цялото време близо до спортистите. Трябва да си "вътре", за да разбереш проблемите. Можете да разчитате на мен. В мое лице ще имате приятел и помощник", обърна се към спортните деятели, треньорите и спортистите Красен Кралев.


В областта на спорта при следващ управленски мандат ГЕРБ ще заложи на 5 приоритета. Те са свързани с нова законодателна рамка, изграждане на спортна инфраструктура, развитие на детско-юношеския и масов спорт, справедливо разпределение на парите за спорт и внедряване на науката в спорта.

 

През последните 2 години е подготвен нов закон за младежта и спорта. Кралев изрази увереност, че същият ще бъде приет от новото народно събрание. Вече са проведени дискусии със заинтересованите страни и са приети техните становища. Министерството на финансите също е дало своите бележки. Законът е адаптиран към изискванията и на Европейския съюз. Законът е много добър и ще допринесе съществено за подобряване на спорта у нас, посочи Кралев.

 

"Нашата цел е да имаме здрава нация, децата да се върнат на спортните площадки", подчерта Кралев.


Кралев запозна присъстващите с тревожните данни от проучване, според което от 2700 училища в страната 300 въобще нямат физкултурни салони, а 400 разполагат с пригодени помещения, в които не могат да се извършват нормални тренировъчни занимания. "Има отделени 130 млн. лв. Уверявам ви, че ако подкрепите ГЕРБ на предстоящите избори, всяко училище в страната ще има салон", категоричен бе той.

 

България има над 50 университета, като с промяната в закона университетите ще могат да създават собствени клубове и ще има предпоставки за привличане на допълнителни средства. Така професионалните спортисти ще имат шанс да завършат и друга специалност, без задължително да завършат Национална спортна академия.

 

Красен Кралев се спря и на проблемите в развитието на масовия спорт и финансирането му. Той отбеляза ролята на общините в насърчаване устойчивостта и инфраструктурата за масов спорт. В Русе нещата сега са балансирани – има средства и за професионален, и за масов спорт. Това зависи от личните качества на кмета. Затова трябва регулацията да бъде със закон.

 

Опит за сериозна промяна по отношение на спорта имаше още по времето на първия кабинет на Бойко Борисов. Тогава започнаха мащабните строителни дейности на обекти.

 

Кралев припомни, че по време на управлението на правителствата с премиер Бойко Борисов са построени залите "Арена Армеец" и "Арена Булстрад" в Русе, Колодрума в Пловдив, реконструиран е Двореца на културата и спорта във Варна, завършена е зала „Булстрад Арена“ в Русе, започнало е мащабно строителство на закрита зала за лека атлетика в Бургас.

 

"Ако не бяхме направили залите, кога щяхме да видим българските звезди да играят пред собствена публика?! Волейболистите, Григор Димитров, Кубрат Пулев, златните момичета... ", каза кандидатът за народен представител Красен Кралев. Той изрази убеждението си, че провеждането на световно първенство по волейбол в Русе и други български градове догодина ще привлече много младежи към спорта.


По време на дискусията той коментира детско-юношеския футбол и спорта за хората с увреждания. Кралев посочи, че България е сред държавите, които най-много финансират спорта за хора с увреждания. "Увеличихме бюджета за това направление с 20 на сто. Предстои да бъде създаден Параолимпийски комитет", каза кандидатът от варненската листа. Министърът на спорта от кабинета "Борисов 2" коментира, че държавата бе оставила футбола на самотек в продължение на 25 г. И припомни, че в качеството си на министър, е инициирал програма за финансиране на детско-юношеския футбол.


Красен Кралев обобщи какво е било направено за спорта в Русе през последните 2 и половина години. Тук бе изтъкнат напредъка по привеждане на Градския стадион в съответствие с изискванията на БФС и „А“ група. Тревното покритие, дренажа и завършването на осветлението ще завърши вероятно още до края на този месец, посочи управителят на фирмата – изпълнител пред участниците във форума. Отделени са близо 3.5 млн. лева по проекта за пълно обновяване на Спортното училище и прилежащата му инфраструктура в Русе.


Кандидатът за народен представител и водач на листата в Русенска област Пламен Нунев коментира в края на събитието, че в качеството си на министър Красен Кралев е подпомогнал много Русенска област посредством реализацията на редица проекти. Той изрази своята благодарност за подкрепата и оптимизъм, че по време на нов мандат на ГЕРБ след 26 март ще бъдат завършени още повече нови спортни обекти.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design