ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Лед и сняг по пътищата, силен вятър в Русенско, жълт код за 22 области

Общество
11.02.2018  |  07:53
3 955
През проходите „Превала“ „Пампорово“ задължително с вериги

 

Заради снеговалеж, движението на МПС през проходите "Превала" и "Пампорово" е задължително с вериги, съобщиха днес от АПИ. Още вчера заради снегопочистване беше ограничено движението през прохода "Рожен" за камиони над 12 тона. Температурите са в интервала от – 5° до +7° времето над по-голямата част от страната е облачно. Пътните настилки са предимно мокри, заснежени, а по високите и усойни места частично заледени и обработени, казаха от АПИ.

 

В 22 области в страната за днес е обявен жълт код за опасно време.  За 17 области предупреждението е за вятър, сняг и поледици. Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

 

МВР излезе със съвети заради чаканото влошаване на времето през уикенда

 

Жълт код за силен вятър и бурно морско вълнение е обявено за цялото Черноморско крайбрежие. В 4 области е обявен жълт код за сняг и поледици - Кюстендил, Перник, София-град и Софийска. В област Бургас е в сила предупреждение за обилни валежи от дъжд. Сумарно за денонощието се очакват количества около 20-30 л/кв.м., на отделни места и повече.

 

Слаб до умерен вятър духа в областите Силистра, Варна, Шумен, Разград, Добрич/силен/, Русе/силен/, Пловдив, Смолян, Сливен, Кюстендил, Хасково, Ямбол, В.Търново, Монтана/ на „Петрохан“-силен/ и Бургас.

 

Дъжд вали в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Габрово, Монтана, Търговище, Добрич, Плевен, Варна, Бургас, Пловдив и в равнинната част на обл.Сливен, в районите на Кюстендил; Бяла Слатина и Алтимир/обл.Враца/; Дойренци и Летница/обл.Ловеч/; Стара Загора, Раднево, Гълъбово, Средец, Главан, АМ „Тракия“, АМ „Марица“/обл.Ст.Загора/.

 

Сняг вали в областите Кърджали, Смолян, Силистра, Русе, Плевен, Разград, Добрич, Варна, Габрово, София, Перник и в районите на Антоново и Омуртаг/обл. Търговище/; Лъки, Студенец, Паничково и Първомай/обл.Пловдив/; планинската част на Сливен и Твърдица; Гюешево/обл.Кюстендил/; Мездра, Борован, Враца и Криводол/обл.Враца/; Банско, Предел и П.Ливади/обл.Благоевград/; Троян, Луковит и Ловеч/обл.Ловеч/; Гурково и пр. Република/обл.Ст.Загора/; Белоградчик, Димово, Ружинци, Белотинци и Кула/обл.Видин/; Хитрино, Н.Козлево, Изгрев и Белокопитово/обл.Шумен/; пр. „Република“/обл.Търново/; пр. „Ришки“. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design