ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Лукарски: Радан Кънев ми предложи да назнача неговата съдружничка

България
14.03.2015  |  17:35
1 218
Прецених, че при положение, че нейният съпруг е зам.-министър на енергетиката, щяхме да дадем прекалено много храна на опозицията, коментира министърът на икономиката

Лидерът на СДС в Реформаторския блок и министър на икономиката Божидар Лукарски заяви по Дарик, че въпреки скандалите около това кой колко хора е назначил и къде, единството в Реформаторския блок не е застрашено.

„Единственото, което ме притеснява, е, че възмущението, сигналите и роптанията от страна на опозицията по отношение назначения, бяха продължени и от мои колеги от Реформаторския блок", коментира Лукарски и посъветва да няма взаимни обвинения в блока.

„Аз съветвам да не си хвърляме камъни в собствената градина. Аз не правя забележки по отношение на назначенията в сектор „Сигурност", в Министерство на здравеопазването, Министерство на отбраната. Смятам, че колегите са достатъчно компетентни да извършват тези назначения и не мога да разбера какво повдигна...  Но същност знам какво повдигна тези коментари по отношение на назначенията", заяви той.

"Радан Кънев вчера се изказа, че има съмнения в експертния потенциал. Аз мисля, че моята преценка е правилна, а неговото лично предложение за по-сериозен и експертен потенциал беше в лицето на неговата съдружничка в адвокатската кантора като член на Комисията за защита на потребителите, но аз прецених, че при положение, че нейният съпруг е зам.-министър на енергетиката, наистина ако беше назначена и тя, щеше да има преяждане с власт и щяхме дадем прекалено много храна на опозицията. Не знам защо, но може би заради това, че не проведох предложение за такова назначение, си спечелих тези критики, но мисля,че всичко ще се изглади", обясни още Лукарски.

По повод предложението на Меглена Кунева за създаване на известни правила, по които да се излъчват кандидатури за определени постове в държавата, той заяви, че тези правила не са съвсем регулирани в РБ.

„Проведохме доста назначения и в другите сектори, а не само в икономиката, които не бяха съгласувани. Вчера казах и за зам.-министърът, който беше лично предложен от ген. Атанасов и прокаран зам.-министърът на вътрешните работи. Надявам се да отговорим на критиките и в бъдеще да имаме по-прозрачен метод кой, как и кого предлага", допълни Лукарски.

Лукарски още веднъж призова проблемите в Реформаторския блок да се решават вътре в него, а не през медиите.

Снимка: БГНЕС, архив

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design