ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Лято, 2017 - сезонът на отличниците!

Коментар
13.07.2017  |  12:03
1 547
Нашето момче Григор Димитров за шести път губи от Роджър Федерер. Браво, отличник!

Нашето момче Григор Димитров за шести път  губи от Роджър Федерер. Браво, отличник!  Драматургичната сага на осминафиналите на най-реномирания турнир по тенис в света „Wimbledon” ще остане  мачът на това лято за Грегъри.  Все пак, той си тръгна с приблизително 150 000 британски паунда от   Лондон, което звучи оптимистично дори и след „обемистото” му поражение от Федерер- 4:6, 2:6, 4:6.

 

Зад статистиката в (пред)известената драма няма кой знае какви перипетии, дори няма и спортна агония, каквато незаслужено приписват на българина. Просто Федерер показа, че  си е на мястото. Че и на английски, и на немски, и на френски (швейцарецът говори перфектно и трите езика) името му означава все едно и също нещо - неслучайно присъствие на върха на пирамидата в тениса за мъже и супер висок професионализъм. За нас остава утехата все пак да имаме българин сред големите. Пък и нека да бъдем реалисти. Обикновено играчите след първата десетка (10-11-12-13-14- а позиция, където се мотае Грегъри) не са правили кой знае какви изненади на  „Wimbledon”. Осминафиналите на този турнир са логически праг, пред който те обикновено  се препъват. Няма как играч, който се бори за десетата позиция и нагоре (Гр.Димитров), да премине през шампион с 300 седмици начело на ранглистата (Р.Федерер).  Цонга, Надал, Вавринка, Нишикори също си тръгнаха от Лондон, затова да приемем хладнокръвно дереджето на тенис-момчето от Хасково. Хич не е малко това, което Грегъри прави -  да се похвали някой друг, като може, с подобна компания в спортната си кариера.

 

Рано или късно Грегъри  (може би) ще  стане шампион от турнир в Големия шлем! Дано! По-интересното в Лято 2017 е, че България се опитва да се вмести под сянката на „енергийния шлем на Балканите”, където през Турция и газопровода „Турски поток” Русия обяснимо дърпа въженцата на марионетките в газовия панаир. Да се тюхкаме, че братовчедите в ЕС, под натиск отвъд океана, ни „отрязаха” „Южен поток”, е излишно. За големите играчи в газовия турнир ние вече сме „дребни риби”. За тях сме просто ненадеждни партньори,  единствено удостоени с обещанието да станем (ня)КОГА? „вентил” (диверсифициран хъб)  по трасето на т.нар. „Балкански газов път”, или там каквото ще е, след като изтървахме питомното в преследване на дивото.  Но въпреки всичко, аз вярвам безрезервно на BG премиер-министъра. Началството Б.Б. недвусмислено отбеляза във facebook, че ГОЛЯМА СТЪПКА напред би било изграждането на вътрешна газова връзка между България и Турция. Лично аз си го представям като огромен „лъвски скок” на Балканите, равносилен на стъпването на Луната*.

 

Затова, да живее дружбата с комшийския, братски (по необходимост заради историята?) турски народ! Ама да видим какво ще кажат славянските братя (но не само заради историята) - руснаците…

         До   утре в „От бряг до бряг”

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

*  „Една малка стъпка за човека - един огромен скок за човечеството” - думи, изречени от американския астронавт Нийл Армстронг, докато прави първите човешки крачки на Луната. Крачки, резултат на дългогодишни усилия и надпревара, които и до ден днешен пробуждат спорове, конспиративни теории и съмнения за истинността им.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design