ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Мечешки услуги за срам и позор в държавния двор

Коментар
19.08.2017  |  16:37
1 929
„Седмицата в 120 думи”

Отива си още една делова седмица, колко делова и колко добра, Вие си знаете.

        

Каква седмица само, @

        

В прегрялата от жегите българска земя (няма ги политиците да ни  охлаждат, докато ни ядосват и вдъхновяват) се заговори за наука и сполука, за потягане на училището и за липсата на квалифицирани кадри в родното школо. На сакралната дата - 15 септември, когато е началото на учебната година и която по чудо опазихме, в образователната система трябва да се „влеят” около 3000 учители (по информация на неостаряващата  шефка на учителския синдикат Янка Такева). То, за вливането - да се влеят, защото са освободени преподавателски места, но пък в обозримото бъдеще - до няколко години, от учителските стаи ще се „отлеят” над 10 000 учители в пенсионна възраст и на хоризонта не се очертава особено перспективна кадрова гледка. Българската образователна система прилича на прогнозата за времето през август. Особено след Преображение (6 август), когато по морето сутрин е облачно и хладно, после през целия ден - ветровито, някъде превалява, а привечер, по залез, вятърът утихва и облаците се измитат в неизвестна посока, за да се върнат пак сутринта.

        

През тази седмица кабинетът редуцира някои  недомислени „изхвърляния” по обещани, но невъзможни за реализация мащабни проекти, един от които беше свързан с Русе - като стратегически център в глобална транспортна схема по оста „север-юг”. В BG, противно на всякаква логика, потоците на живия живот - магистралите, са в посока "изток-запад", но не и "север-юг". 111 000 кв.км земя, а върху тях все още не сме сколасали да построим пътища като хората и за пред хората. Вярна теорема за магистралите притежава единствено Началството Б.Б. - трети мандат мин.председател, с желязна воля да строи стратегическа инфраструктура, дори да поема мъжки ударите на съдбата върху себе си, въпреки номерата, които му забъркват неговите хора със суджуците + коалиционните партньори - с децибелите, но така повелява демокрацията.

        

Съвсем дърводелски ГДБОП сглоби нова щуротия и доброволно привика „за справка” гражданина Васил Коцев, който си бил позволил да напише през април 2017-а във facebook, че иска главата на премиера и някакви други „врели-некипели”. Когато прочетох новината, честно казано, си помислих, че е медийна партенка. Но  премиер-министърът се извини (това не се е случвало никъде по света!) на Коцев за  престараването на ченгетата и сподели с нацията: „И ей сега се карах тук на полицаите, някой път се престарават, не знам на кой и какво искат да угодят и то става не "мечешка услуга", става да те е срам.”  (край на цитат по БНР)

        

Затова и през този уикенд, докато се престаравате във facebook, не забравяйте да погледнете в перспектива към себе си. Пазете се (ченгетата не спят) и бъдете здрави, приятели.  

 

До понеделник в „От бряг до бряг”  

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design