ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Министър Бисер Петков и народният представител Светлана Ангелова посетиха Две могили

Общество
14.04.2019  |  14:09
399
Те ще съдействат за повече средства за Центъра от семеен тип за възрастни хора

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и народният представител Светлана Ангелова ще съдействат за обезпечаване със средства и служители на Центъра от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост в Две могили. Персоналът сега е с ниски трудови възнаграждения, а и броят му не е голям, за да  полага грижи за 15-те потребители в Центъра – 9 жени и 6 мъже. Петков и Ангелова ще потърсят начин и за снабдяване с нов микробус  за нуждите на центъра, тъй като потребителите имат нужда от специализиран превоз за оказване на здравни и други услуги.

Това стана ясно по време на посещението на министъра и депутата в община Две могили. На  провелата се  среща с общински съветници в Две могили бяха дискутирани въпроси за програмите за заетост за хора в предпенсионна възраст, на които им предстои пенсиониране, бъдещето на центровете за настаняване от семеен тип и пр.

В края на посещението в Две могили министър Петков и зам. – председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание разгледаха обект в СУ „Свети Св. Кирил и Методий“ – Две могили, ремонтиран по проект „Красива България“. Благодарение на подобрените условия за достъпна среда в значителна степен се облекчава учебния процес за 424 ученици там. Министърът разговаря с директора на учебното заведение за предизвикателствата, свързани с интеграцията на деца със специални образователни потребности и осъществяването на проекти с финансиране от МТСП през последните години.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design