ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Министър Младен Маринов: Русе е сред градовете с най-висока детска престъпност

Общество
04.04.2019  |  20:23
1 196
В първите места сме и по употреба на наркотици сред подрастващите

Русе е от градовете с най-висока детска престъпност и употреба на наркотици сред подрастващите. Това заяви при посещението в града ни вчера министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Данните са били изнесени по време на срещата му вчера с кметове от Русенска област и представители на МВР и прокуратурата. На нея било подчертано да се обърне специално внимание на хората, които работят в детски педагогически стаи. Ще се работи и в посока превенция, както и по издирване на тези, които разпространяват дрога, стана ясно след разговорите.

Областният управител Галин Григоров заяви, че съществен фактор в борбата с криминалните деяния би била възможността за създаването на повече мобилни групи, които да осъществяват перманентен патрул в местата, за които има информация, че са по-рискови в сравнение с другите. Поради тази причина Григоров ще проведе  срещи с ръководствата на районните полицейски управления от региона. Тезата беше подкрепена и от окръжния прокурор, който отбеляза, че операцията, която беше проведена от жандармерията,  е дала съществен резултат. Стана ясно, че ще се обмислят и законови промени, чрез които кражбите на стойност под две минимални работни заплати да не се считат за маловажни престъпления.

Министър Маринов, придружен от председателя на вътрешната комисия в парламента Пламен Нунев, разгледа и граничния пункт  на Дунав мост. След преценка на място за броя на контролните гишета, ще се търси решение за оптимизиране на работата и намаляване времето за чакане. Ако затрудненията идват от румънска страна,  може да се преподпише споразумението между двете страни, след съответните преговори, уточни Пламен Нунев.

Втори мост  между Русе и Гюргево също бе сред темите от вчерашното посещение на вътрешния министър. Той обяви, че от българска страна желанието е да се изгради още едно съоръжение с близки транспортни връзки. В района на Русе има подходящи места за построяването на мост, но откъм Гюргево основата била мочурлива. Затова и на този въпрос ще се търси решение след проучване на възможностите, каза още Младен Маринов.

Що се отнася до пътната безопасност, стана ясно, че ще бъде обявена обществена поръчка за изграждане на единен център в столицата, който да обработва всички административни санкции за пътните нарушения. Това ще сведе до минимум възможностите за корупция, защото реално този, който е снимал нарушението, няма да има никакво отношение по събиране на глобата. А в единния център в София не само ще се събират данните за актовете и фишовете, но и ще се следи за по-бързото им издължаване, съобщи още Младен Маринов.

 

На срещата с министъра  на вътрешните работи Младен Маринов присъстваха кметът Пламен Стоилов, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев, гл. комисар Христо Терзийски – директор на Главна дирекция „Национална полиция“, гл. комисар Светлан Кичиков – директор на главна дирекция „Гранична полиция“, началникът на кабинета на МВР Михаил Златанов, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, областният управител Галин Григоров, заедно със заместника си Валентин Колев и др. Бяха дискутирани теми, свързани със сигурността, битовата престъпност и обществения ред.

В края на срещата русенският градоначалник подари на министър Маринов картина, като му благодари за доброто сътрудничество и заяви, че срещи като днешната са показател за устойчив диалог, което  води и до реални действия в полза на обществото, а Маринов връчи на  Стоилов и Григоров плакети.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design