ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Министър Вълчев: Дуалното обучение гарантира инвестиции чрез запазването на човешките ресурси по места

Общество
15.04.2019  |  16:40
366
Това заяви Красимир Вълчев при посещението си във фабрика на „Каолин“ във Ветово

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и русенските народни представители от ГЕРБ  посетиха  днес   фабрика на „Каолин“ в град Ветово, за да се запознаят с практическото приложение на дуалното образование.

Дуалното образование е от двустранен интерес, защото то дава както възможност на учениците за придобиване на професия, а от друга – на бизнеса за обезпечаване от най-ранен етап с квалифициране и качествени кадри. Същевременно по този начин се гарантира регионалното развитие и инвестиции чрез запазването на човешките ресурси по места. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при посещение на едно от най-големите преработвателни предприятия в страната.   В него се обучават 60 ученици в дуална форма на обучение. За предстоящата нова учебна година се очаква двукратно увеличение на възпитаниците в тази форма. Образователният министър подчерта, че стремежът на системата е да гарантира намаляване на отпадането на ученици и в тази посока са насочени и допълнителни програми от страна на МОН.

По време на срещата депутатът Пламен Нунев изтъкна необходимостта местната власт и законодателната да взаимодействат активно за решаване на проблемите във всяко населено място. Той даде пример с Община Бяла, където кметът Димитър Славов от близо година се включва с отговори на актуални въпроси, включително за образованието, в часове в общинските учебни заведения. Трябва да вървим всички заедно в една посока, подчерта депутатът.

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design