ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Министърът на образованието и депутатът Пламен Нунев откриха нова детска градина в Дряновец

Общество
15.04.2019  |  11:27
308
Те инспектираха и ремонтните дейности в СУ „Панайот Волов“ в Бяла

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народният представител от ГЕРБ  Пламен Нунев, началникът на РУО в Русе Росица Георгиева, кметът на Община Бяла Димитър Славов и кметът Тихомир Йорданов откриха вчера  нова детска градина в село Дряновец. Събитието бе уважено от началника на председателя на Общинския съвет в Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кметове на кметства и местни жители.

„Поздравявам ви за новата придобивка и кмета за стореното“, заяви министър Вълчев, като акцентира върху усилията на местната власт да се подобряват условията на живот в малките населени места. Той сподели, че обхванатите в детски градини продължават не до четвърти и пети клас, а по – нагоре. По този начин младите хора стават пригодни за изискванията на пазара на труда и могат по – лесно да осъществят своите стремежи на местно ниво.

 “В Община Бяла детските градини са напълно безплатни“, подчерта в обръщението си кметът Димитър Славов. „Правим го, защото тук има деца и искам да имат по – добър старт в живота, да напреднат тук и после в училище. Искам един ден те да кажат, че са започнали тук и продължават професионалната си реализация в община Бяла“, добави той и отбеляза, че са потребни всякакви подготвени специалисти в региона.

По повод откриването министърът и директорът на детската градина получиха от кмета и Общинския съвет осветени икони с пожелания за здраве и успехи.

Детската градина се намира до кметството в центъра на населеното място. Изграждането се наложи, тъй като старата има ограничен капацитет – само 30 деца, а в същото време раждаемостта в селото е висока и има нужда от място за още една група.

Извършено е преустройство на помещения, находящи се на втория етаж в сграда – публична общинска собственост. Обособени са: една спалня, 2 съблекални, разливочна, баня и тоалетна, голяма занималня. Отоплението на зданието става с котел на пелети. До сградата е изградена и нова детска площадка.

Над 50 000 лева са вложени в преустройството на бившата административна сграда.

Министърът направи и преглед на строително – ремонтните дейности в СУ „Панайот Волов“ – Бяла. Близо 3 700 000 лева отпусна през миналата година Министерски съвет за довършването на новия корпус, като дружеството – изпълнител работи активно там. Кметът Димитър Славов показа на гостите напредъка в строително – ремонтните дейности, като очакванията са през тази година те да завършат.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design