ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Мистериозна смърт на 36-годишен русенец в Брюксел

Крими
24.09.2019  |  20:00
358
Тялото му е намерено в гаража на китайското посолство в белгийската столица
Искрен работел като строител в Германия Снимка: Фейсбук

 

 

Русенецът Искрен Йорданов беше открит мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел.  Майка му вече дни наред търси отговори за кончината на сина си. Тревожен пост във фейсбук предизвика вълна от съпричастност. В медиите семейството видя съюзник в търсене на истината. Единственото, което роднините знаят е, че Искрен се е самоубил и тялото е намерено в гаража на китайското посолство в белгийската столица. Семейството на 36-годишния мъж твърди, че не е получило информация за случая нито от външното ни министерство, нито от консулството ни в Белгия.

36-годишният Искрен живеел от години в Германия, бил строител. На 13 септември казал на майка си, че заминава при приятелка в Брюксел. Последното обаждане  било два дни по-късно. „Каза, че има някакви проблеми, спомена за някакви пакистанци и търсеше помощ”, разказва майката Елка Дочева. След това телефонът замлъква, майката няма връзка със сина си и през социалните мрежи. Търси приятелката му, с която е бил в Брюксел. Тя обяснила, че  на 15 септември го оставила на  някаква северна гара и му оставали  7 часа до автобуса за  Германия. Тя не изчакала с него. Дни наред роднините били в пълно неведение къде е Искрен. На 20 септември от русенската полиция се свързали с брата на Искрен, за да го уведомят за самоубийство. Диян Йорданов е покрусен и не може да повярва. „Не би  го направил, сигурен съм в това нещо…”, споделя през сълзи младият мъж. От дирекцията на полицията  в Русе казаха, че нямат информация за случая, само е трябвало да съобщят вестта на роднините. От писмото става ясно, че Интерпол в Брюксел води кореспонденцията с международния отдел на МВР в София. Близките звънели и в консулствата ни в Белгия, и в Германия, никъде нямало информация за Искрен. „Особеността на случая е, че  това действие се развива в 4 държави -става въпрос за България, Белгия, Германия и за Китай, заради това, че е намерен на китайска територия. И до там, до ден днешен нищо не знаем, нито какво се случва, нито къде се намира тялото”, оплаква се Илияна Йорданова, снаха на Искрен.

Семейството продължава да търси отговори. Близките недоумяват как Искрен е попаднал в гаража на китайското посолство в Брюксел. Не вярват да е замесен в незаконни схеми, не вярват и че се е самоубил. В ранния следобед вчера от консулството ни в Белгия семейството е получило обаждане, от което става ясно, че могат да приберат тялото на Искрен. Ще продължават обаче да търсят истината.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design