ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Младите стрелци с лък спечелиха 3 златни медала на турнира „Дунавски стрели“

Спорт
14.01.2019  |  14:41
594
Отборно кадетите на „Джамбо 2006“ завоюваха златната купа

      „Джамбо 2006“ беше домакин на турнира „Дунавски стрели“ за кадети, кадетки, момчета и момичета, който се проведе на 12-13 януари в зала „Дунав“. Участваха над 40 млади стрелци с лък.

      Отборът на „Джамбо” включваше състезателите: Олимпийски стил - Иван Банчев, Никол Георгиева, Симон Георгиева, Константин Георгиев, Кристиян Димитров , Мирослав Петров, Преслав Милков, Михаил Василев, Лъчезар Минев.

      Младите стрелци с лък на „Джамбо 2006“, ръководени от точните наставления на треньора Йордан Джамбазов, постигнаха преимущество още на квалификациите.

      Златен медал за Иван Банчев. Той записа най-висок резултат в квалификациите. Това му отреди възможността да застане начело в първия кръг. Той запази лидерската си позиция и спечели златото, след като в убедителни елиминации достигна до финала. Оспорван двубой се разигра между двамата претенденти за златото. Иван Банчев и Рикардо Собчак („Етър“ – ВТ) се бориха за всяка точка и при равен резултат 9:9, баражът отреди крайния победител. В малкия финал Мартин Чолаков (Феникс Арчъри – Сф) спечели бронзовия медал. Константин Георгиев и Кристиян Димитров от „Джамбо“ се класираха четвърти и пети.

      Никол Георгиева също спечели златен медал и този път не пропусна да се класира на  призовото място при по-големите кадетки. Тя завоюва първото място още в квалификациите с най-добър резултат. В елиминациите беше безапелационна срещу Теодора Попова („УКТЦ 2017“ - Правец) и Рая Синигерска  (Феникс Арчъри – Сф). В големия финал Никол спечели срещу Белла-Виктория Начева (Феникс Арчъри – Сф). На малкия финал за среброто спориха две състезателки от „Феникс Арчъри“ – Сф като победата взе Сиана Даскалова, Рая Синигерска се класира четвърта.

      Симон Георгиева при момичетата (до 14 години) завоюва златен медал. Тя се отличи с най-висока точност от 15 метра с реализирани 565 точки. Среброто и бронзът бяха спечелени от две състезателки на „Антибиотик“ – Рз, съответно Деница Нанчева и Мартина Марчева.

Отборно кадетите на „Джамбо 2006“ в състав Иван Банчев, Константин Георгиев и Кристиян Димитров спечелиха златната купа. Момчетата до 14 години Мирослав Петров, Михаил Василев и Преслав Милков се класираха трети с бронзовата купа. На първо и второ място в тази възрастова група се класираха отборите на „Млади стрелци“ – Вн и „Феникс Арчъри“ – Сф.

Йордан Джамбазов е избран за главен треньор на Националния отбор по стрелба с лък. Спортната подготовка в клуб „Джамбо“ ще се осъществява с активното участие на Й. Джамбазов и Живко Жеков, дългогодишен и утвърден състезател на клуба.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design