ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Не! Не и ти! Медията ви е ужасна!

Коментар
24.08.2017  |  11:01
1 941
Хайде чупка, с уволнения до дупка

Предлагам Ви за разнообразие, в началото на седмицата да погледнем към USA през телевизионната матрица. В тези горещи дни телевизорът се е превърнал в единствената смислена скука, както и в „робот” за смилане на ужасни новини, като трагедията от Барселона, да речем.

 

Помните ли какъв беше първият въпрос на колегите журналисти от CNN на първата пресконференция след избирането на Donald Trump за президент? Тогава репортерът Джим Акоста  попита: „Господин президент, след като атакувате медията ни, може ли да ви задам въпрос?"

 

"Не! Не и ти. Не! Медията ви е ужасна", с изкривена гримаса изрече Тръмп. Телевизионната сценка, разбира се, нарочно провокирана от  продуцентите в  CNN, завърши ето как:  Джим Акоста  изправи показалец срещу ядосания президент и премерено, но достатъчно драматично изрече: "Тихо. Тихо. Не бъди невъзпитан.” И последва: „Не, не може да ми зададеш въпрос. Вие сте "фалшиви новини"."

 

Някой журналист да е постъпвал така в България?   Освен Сашо Диков, който винаги е качен не „на черешата”, а върху ските на много специален  мазохистичен слалом.

          

8 месеца след влизането в Белия Дом, на Donald Trump му  пасва прекрасно  репликата от популярното шоу „You are fired” („Уволнен си!”). Президент  Trump  последователно надува „свирката” на своя, придобит не само от телевизията навик, да отстоява  единствено  онова, което излъчва собствената му аура.

        

Във Вашингтон продължава  бурята от скандали, обикновено с медиите,  разпространението на полуистини и дори на откровени лъжи по адрес на журналистите. Разбира се, на първо място в  неразборията са УВОЛНЕНИЯТА.  Нямам идея с каква администрация работят в Белия дом, но подходът е като влизане в „дупка” ( определението на сградата на Белия дом е от  Donald Trump! Той нарече и столицата Вашингтон „блато”! ). Последователно   бяха уволнени секретарите за връзки с пресата Майк Дубке и Шон Спайсър, преди броени дни ги последва шефът на комуникациите Антъни Скарамучи; започна разпад в съвета по бизнес към президента.

        

Начело на най-могъщата държава очевидно стои човек, който или не търпи алтернативи мнения около себе си, или е превърнал битността си на първи мъж в сценарий от  популярното си шоу.

          

В не особено приятни асоциации съм за отношенията със журналистите на иначе симпатягата Trump. Апропо,  това нито е първият, нито последният политик, който го прави.

        

Ако имате примери от най- новата история на BG, споделете ги. Ще стане интересно, надявам се!

До     утре  в „От бряг до бряг” 

Ваш: St. Ar.

Пишете ми на: stoitza@abv.bg  

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design