ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

Нина Николина миксира етно-джаз и класика с Русенската филхармония

Култура
23.07.2019  |  18:23
858
Концертът е в четвъртък от 21 часа в Парка на младежта на сцена пред Английската гимназия

Нина Николина и Русенската филхармония ще представят утре в Русе своя съвместен проект „Класика & Традиция“. Идеята за концерта е вдъхновена от златните хитове на българския песенен фолклор.

В Парка на младежта от 21 часа, на сцената пред Английската гимназия, ще прозвучат песните от първия концертен албум на изпълнителката "Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS". Меломаните ще чуят фолклорните песенни бисери "Излел е Дельо", " Лале ли си,  зюмбюл ли си", "Назад, назад,  моме Калино", "Майстор Манол", "Свети Георги", "Пиринска Трилогия" -  /"Пуста младост", "Еленко", "Катерино Моме"/ и други. Те ще бъдат представени в модерен микс от етно-джаз и класика.

Любимите народни песни са аранжирани от  младия Георги Милтиядов, а на сцената с Нина Николина и Русенската  филхармония ще излязат и музикантите Калин Вельов -  барабани и перкусии, Мартин Ташев - тромпет, Ясен Велчев - клавишни и  Таня Първанова-вокал. Русенци ще могат да се насладят и на някои от емблематичните за ефирната певица песни. Сред тях са хитът на десетилетието "Ти", който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни, и македонската народната песен "Яна".  

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design