ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Нова информация: 10 загинали край Вакарел, пожарникари вадят хора от рейса

България
13.04.2018  |  13:25
3 146
СДВР апелира шофьорите временно да използват различни от бул. „Цариградско шосе“ маршрути за влизане в София, освобождават трасето за бързо преминаване на медицинските автомобили
Снимка: bTV

 

Пътният инцидент край Вакарел е изключително тежък, министър Валентни Радев пътува към мястото на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от МВР като уточниха, че при катастрофата има загинали. В предната информация се съобщаваше само за ранени. БТВ съобщи, че са загинали 10 души.

 

Според сигналите до Спешната помощ пострадалите са над 20, включително и дете. Един от пострадалите разказа пред телевизионния екип, че автомобил е ударил автобуса отстрани, при което шофьорът е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката. „Шофьорът не направи нищо, с което да ни застраши“, категоричен беше мъжът.

 

Автобус се е обърнал край Вакарел, има ранени

 

На мястото на инцидента са изпратени 14 линейки от Центъра за Спешна медицинска помощ – София. Част от хората все още са в преобърнатия автобус и не може да бъде направена оценка на броя и сериозността на състоянието на ранените, казват от Спешната помощ. Налага се пожарникари да разрязват ламарината, за да извадят хората.

 

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи е прекратил посещение на ГКПП Капитан Андреево, където бе планирана визита на холандски депутат, и пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“.

 

СДВР апелира шофьорите временно да използват различни от бул. „Цариградско шосе“ маршрути за влизане в града. Екипи на столичната полиция са предприели организация на движението на района на влизане в София откъм АМ „Тракия“ за осигуряване на трасета за бързо преминаване на медицинските автомобили с пострадали от пътния инцидент с автобус на автомагистралата в участъка при Вакарел.

МВР официално: 6-ма загинали при катастрофата, 22-ма ранени

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design