ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Нови талони за автомобилите от март

Общество
25.01.2015  |  12:14
1 365

Нови талони за автомобилите от март. МВР сменя свидетелствата заради големите глоби, които налагат на нашите шофьори в Гърция и Унгария, съобщава Нова телевизия.

Български водачи отнасят санкции от хиляди евро, защото не носят със себе си големия талон при пътуване.

Заради липсата на голям талон у шофьора катаджиите в южната ни съседка го глобяват с 9,224 евро.

От няколко години гръцките власти изискват големия талон при всяка проверка на пътя. В малкия няма данни за допустимата маса на тира, както и за натоварването на осите, например, което често е повод за огромни санкции. Затова всички данни от големия талон вече ще са записани и на малкия.

Най-голям е проблемът с колите на лизинг, тъй като шофьорите притежават само копие на големия талон, докато не ги изплатят напълно. То обаче не се признава от властите на пътя в Гърция и Унгария. Лизингодателите очакват и друг проблем.

"С промяната в малкия талон ще отговорим на изискването на всеки контрол да установи какви технически параметри има по документи, но формално, ако искат да им се предоставят „част едно", на нашите малки талони продължава да пише „част две", обясни Борислав Тодоров.

Заради тази уж формална подробност, въпреки че сме изпълнили изискванията, отново може да се наложи да плащаме солено на пътя.

Все пак шансът да се отървем от глоба, ако пътуваме в Гърция или Унгария, е по-голям, ако имаме от новите талони. В момента тече обществена поръчка за изработването им, а променените свидетелства ще ни струват 9 лева. Всички стари талони остават валидни.

Източник: Дарик

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design