ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

„Осмото чудо“ утре в Русе

Култура
11.04.2018  |  10:26
1 029
„Българе“ представя за втори път мащабния си авторски проект на русенска сцена
осмото чудо
Снимка: НФА Българе

 

Националният  фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи утре, 12 април,  спектакъла си "Осмото чудо" в Русе. Той ще се играе от 19 часа в Доходното здание. Мащабният авторски проект на ансамбъла ще гостува тук за втори път. Той е по сценарий, хореография и режисура на продуцента Христо Димитров и се осъществява под патронажа на кмета на община Русе Пламен Стоилов, и с активното съдействие на Общината.

 
Както вече сме писали, "Осмото чудо" е спиращо дъха пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. Кореспондентът на в. "Таймс" Джеймс Баучер, верен приятел на България отпреди век и унгарският композитор Бела Барток водят разговор в "Ориент Експрес", по време на който пред зрителите преминават 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на "Българе". Самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.

 

В ролята на ирландския журналист е великолепният холивудски актьор Бен Крос, в образа на Барток е българският актьор Атанас Сребрев. Билетите за представлението на "Осмото чудо" в Русе на 12 април са на цени от 15, 20 и 25 лева на билетна каса на ул. „Симеон Велики” 6 и в мрежата на Eventim.bg.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design