ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

   

От понеделник: В населени места без бензиностанции ще продават винетки в Български пощи

Бизнес
04.01.2019  |  15:05
1 366
Разработват софтуер, с който всеки ще може да купи винетка и от банкомат
Снимка : БРЯГ
Терминалите за винетки на Дунав мост работят от днес

От понеделник започват продажби на винетки през Изипей и в почти всички бензиностанции, напомнят от АПИ. В населени места без бензиностанции продажбата ще се извършва през пощите. В момента се разработва софтуер, с който всеки ще може да купи винетка и от банкомат.

Четирите терминала за винетки, монтирани в четвъртък на Дунав мост, от днес вече работят. Предимно румънци спират и си купуват електронни винетки. Устройствата са настроени на осем езика и приемат плащане само с карти. Покупката на винетка отнема около минута, като системата сама води купувача стъпка по стъпка. Указателни табели насочват влизащите в страната към мястото за продажба на винетки. То се намира в сградата на митницата и се вижда от всички, преминаващи граничния контрол.

Хората, които днес решиха да купят стикери, не бяха много. А влизащите в страната могат да си вземат винетка и от всяка близка до граничния пункт бензиностанция. Шофьорите не са в нарушение, защото веднага след преминаване на граничния пункт влизат на територията на града, за която не им е необходима винетка.  

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design