ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

Патриархът благослови булката на годината Първолета

Лайфстайл
27.02.2015  |  17:57
9 232
Кумуваха телевизионната журналистка Мира Радева и режисьорьорът и сценарист Жоро Торнев
Булката води хорото на площада пред хотел „Шератон” Снимки - Личен архив

Миналата неделя по икиндия, минути преди православният християнски свят да влезе в Светите Великденски пости, на столичния площад „Света Неделя” се случи чудо. Камбаните на Патриаршията забиха тържествено и самият патриарх български Неофит напусна покоите си и слезе на площада, за да благослови двама нововенчани раби божие. С какво двамата щастливи младоженци заслужиха тая височайша чест? Безспорно е, че сватбата ще се запомни като събитие на годината сред столичния ВИП. Още по-безспорно е, че булката беше невиждано красива и ефирна в прекрасната си снежнобяла одежда, което караше младоженеца да не откъсва очи от нея и да не пуска нито за миг ръката й, сякаш страхувайки се да не му отлети като гълъбица. И все пак най-важната и простичка причина за необичайната гледка, на която се натъкнаха минувачите софиянци, бе, че булката е русенка, а баща й - русенският бизнесмен Чавдар Иванов-Чарлино е личен приятел на дядо Неофит. Че половината гости на знатната сватба също бяха дошли от Русе, а повечето от тях също бяха лични познати на патриарха. С неоценимия жест към младото семейство дядо Неофит още веднъж показа, че е трайно свързан с Русе и още таи умиление, симпатия и уважение към християните от крайдунавския град, на които дълги години беше духовен пастир.

Безспорно сватбата на Първолета Чавдарова - Летиция, бе очаквано и много говорено събитие в светските среди на града ни. Докато подготвяха най-важната случка в живота си, двамата млади не прекъснаха деловите си ангажименти. От доста години младоженецът и млад бизнесмен Атанас, на когото приятелите викат просто Ато, се занимава с отглеждане на маслодайни рози и производство на розово масло в Южна България. Оказа се обаче, че личният пловдивчанин е хвърлил око на най-красивата роза отвъд Балкана още преди три години. И докато не я закичи начело на казанлъшките цветни градини, не мирясал, шегуват се приятелите му акраниПърволета също нито за миг не се отдели от начертаните си цели: без да прекъсва заниманията си като дизайнер, тя успешно вземаше изпит след изпит и вече почти завършва второто си висше образование в УНСС. Между другото се изяви като сценарист по костюмите за премиерата на „Процесът Мерилин Монро” на Русенската опера, а намери време и да ушие сама сватбената си премяна. Всъщност тази сватба ще се запомни и с това, че невестата смени не една, не две, а цели четири булчински рокли – и четирите снежнобели и дълги, преливащи от шифон, дантела и органза. Най-богатата, с красиво бюстие от брюкселска дантела, целомъдрено покриваща ръцете и деколтето, с осемметров шлейф отзад, естествено бе отредена за църковната церомония и венчавката. С бяла изискана рокля булката почете и гражданския брак, който се състоя предния ден в столична  ритуална зала. И тъй като в този най-важен ден Първолета беше решила да бъде цялата в бяло от ранни зори до късна нощ, гостите на 5-звездния хотел „Шератон” видяха и третата й сватбена премяна /впрочем, кой знае защо точно тази рокля Първолета реши да вземе на сватбеното пътешествие в Бали, за което младоженците вече отпътуваха/. В президентския апартамент, където бе отседнала младата новобрачна двойка, тъщата Красимира, известна кулинарка и естет, беше стъкнала изискан кетъринг, с който посрещна пристигналите за булката сватове. Разбира се, най-ослепителна пред гостите булката се прояви през по-късните часове на сватбеното тържество, когато на дансинга се развихриха кръшни хора, латинотанци и кан-кани, като навсякъде булката водеше хорото. За тези жизнерадостни часове дизайнерката Летиция бе избрала елегантна и не по-малко пищна бяла рокля с открити рамене, която извади на показ лебедова шия и порцеланова кожа. Към тези природни дадености  не случайно булката бе решила да прибави само чифт изискани обеци. От други красоти просто нямаше нужда, природата й бе дала всичко.

За изисканите блюда и за буйните танци няма смисъл да се разказва. Ще споменем само, че тъстът Чавдар Иванов, известен танцьор и паркетен кавалер, успя да завърти във вихрен рок както свекървата Нина Радева /бивша зам.-министърка на икономиката от квотата на царя/, така и прочутата красавица и телевизионна журналистка Мира Радева, която тук се изявяваше в ролята на кума. Кумът пък, също тъй небезизвестният режисьор и сценарист  Жоро Торнев, поднесе речта си под формата на поетично есе, сравняващо сватбата на Първолета и Ато с тазгодишните Оскари в Холивуд.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design